неділя, 08 липня 2012 12:50

Спецтема: Луценко за ґратами

ОБСЄ закликає українську владу забезпечити здоров'я Тимошенко й Луценка

ОБСЄ закликає українську владу забезпечити здоров'я Тимошенко й Луценка
В організації зауважили про необхідність змін української Конституції та кримінального законодавства. Фото: donbass.ua

Комітет Парламентської асамблеї ОБСЄ з демократії, прав людини та гуманітарних питань в рамках щорічної сесії парламентської організації обговорив справу незаконно ув'язненої екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це йдеться на офіційному інтернет-сайті екс-прем'єра.

Із 5 по 9 липня у Монако проходить щорічна сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ "ОБСЄ: Регіон змін". На сесії планується ухвалити резолюцію щодо майбутнього головування України в ОБСЄ.

Представник Італії Маттео Мекаччі, який є основним автором резолюції щодо України, вважає за необхідне звернути увагу влади України на те, що у регіоні ОБСЄ не повинно бути політичних ув'язнених.

"ПА ОБСЄ закликає Україну гарантувати функціональність, незалежність та прозорість судових органів шляхом виконання зобов'язань перед ОБСЄ, зокрема, щодо ефективного права на справедливий суд та дотримання принципу рівності сторін при розгляді кримінальних справ", - йдеться у проекті резолюції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович кличе на вибори спостерігачів ОБСЄ

Крім того, у проекті резолюції наголошується на необхідності зміцнення інституту Омбудсмена та забезпеченні перебування на цій посаді "особи, яка має відповідний досвід у сфері прав людини".

"ПА ОБСЄ наголошує, що країна, яка головує у ОБСЄ, несе особливу відповідальність, оскільки має подавати гідний приклад у справі виконанні цих зобов'язань", - підкреслюється у проекті документу.

Організація вважає, що Україна має вирішити всі питання щодо верховенства закону до початку виконання своїх функцій у якості голови ОБСЄ. Йдеться у тому числі про необхідність змін Конституції та кримінального законодавства, зокрема, перегляду статей 364 та 365, про реформування прокуратури шляхом передачі її деяких функцій іншим відповідним установам.

"ПА ОБСЄ наполегливо закликає владу України без будь-яких попередніх умов забезпечити здоров'я та гарантувати медичне обслуговування колишніх урядовців, які зараз знаходяться у в'язниці, - Юрія Луценка, Валерія Іващенка та Юлії Тимошенко, а при необхідності дозволити лікування незалежними лікарями за межами в'язниць", - наголошується у проекті резолюції.

Парламентська організація також "закликає владу України дозволити доступ ОБСЄ до Юлії Тимошенко та інших ув'язнених колишніх урядовців".

Зараз ви читаєте новину «ОБСЄ закликає українську владу забезпечити здоров'я Тимошенко й Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути