неділя, 03 січня 2016 12:00

Суспільство посилить тиск на владу - експерт про 2016-ий

Суспільство посилить тиск на владу - експерт про 2016-ий
obozrevatel.com

У 2016 році політики і влада будуть далі відставати від суспільства. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Кость Матвієнко.

"Цей рік буде більш динамічним. Дуже швидко міняється людство і обставини нашого буття. Завдяки прискоренню обміну інформацією. І політики, влада будуть дедалі більше відставати від темпів розвитку суспільства. Як у технологічному, так і в етичному, кваліфікаційному плані. Тому оцей розрив врешті решт призведе до того, що суспільство відіграватиме більшу роль, ніж зараз", - спрогнозував він.

За словами експерта, минулого року країна "змінювалась дуже швидко". "Навіть попри те, що ці зміни гальмуються і ми втягнулися у тривалу, мляву війну з Росією", - додав Матвієнко.

"Зараз на наших очах виникає два нових політичних проекти. Один — Саакашвілі, інший — Яроша. Все це говорить про те, що суспільство генерує певний запит. І політики намагаються цей запит задовольнити", - сказав політолог.

Матвієнко прогнозує, що цього року на східному векторі спостерігатимемо "подальшу стагнацію Росії".

"Якщо говорити про вектор західний, то буде наростання потужностей США з прискоренням глобалізаційних процесів. В які Україна завдяки зоні вільної торгівлі з ЄС, безвізовому режиму буде максимально інтегруватися", - спрогнозував експерт.

Зараз ви читаєте новину «Суспільство посилить тиск на владу - експерт про 2016-ий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути