середа, 11 грудня 2013 19:32

Спецтема: Євромайдан-2013

Суспільство буде диктувати умови компромісу Януковичу - Карасьов

Суспільство буде диктувати умови компромісу Януковичу - Карасьов
Фото: tsn.ua

Влада має провести реальний загальнонаціональний круглий стіл, де має бути вироблено рішення виходу ситуації з кризи та карта руху до Європейського союзу. Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua розповів політолог Вадим Карасьов.

"Ситуація виглядає так, що вихід із кризи може бути — це невелика пауза, очікування, а потім треба реально сідати за загальнонаціональний круглий стіл. Якщо Янукович не сяде за цей круглий стіл, то його посадять або олігархи, або президенти. Політичний клас, який розуміє ризики для нього. Сьогодні мова йде тільки про такі варіанти — або втратити все, або втратити частину, зменшити ризики втрат. Він може все втратити, якщо революція піде по радикальному сценарію", - зазначив він.

Політолог зазначив, що влада має погодитись на реальний круглий стіл, а не імітаційний. "Єдиний можливий варіант для влади — це погодитися на не імітаційний, а на реальний загальнонаціональний круглий стіл, де має бути вироблена не стільки дорожня карта виходу із кризи, а дорожня карта руху до Європейського союзу з нейтралізацією всіх економічних та соціальних ризиків. Якщо вчора умови круглого столу міг надиктовувати Янукович, який міг ігнорувати при цьому опозицію, то сьогодні все навпаки. Сьогодні умови компромісу буде диктувати уже суспільство", - розповів він. Карасьов зауважив, що суспільство вже не віддасть європейський вибір в руки Януковича та Путіна.

"Дратувати суспільство вже не можливо. Україна вистраждала європейський шлях. В Україні є нація, навідміну від Білорусії і від Росії, де немає національного духу. Не можливо повернутися в ситуацію до Вільнюса. Не можливо повернути статус-кво, який був до Вільнюса. Потрібно думати, як жити і якою буде країна. Тому що вона вже буде іншою. Країна вже не буде такою, як була вчора", - розповів політолог.

Зазначимо, що сьогодні президент Віктор Янукович запросив усіх представників політичних сил, святих отців, представників громадськості на переговори до загальнонаціонального столу. Нагадаємо, у ніч на 11 грудня силовики намагалися зачистити євромайдан від активістів, але штурм Київради провалився. До цього, у ніч на 1 грудня, "Беркут" жорстко розігнав мирне зібрання на Майдані Незалежності. Приводом буцімто стали провокації.

Зараз ви читаєте новину «Суспільство буде диктувати умови компромісу Януковичу - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути