пʼятниця, 21 жовтня 2016 13:51

Потрібно збільшити зарплати військовим на передовій - Юрій Береза

Потрібно збільшити зарплати військовим на передовій - Юрій Береза

У проекті держбюджету на 2017 рік слід передбачити збільшення заробітної плати для військовослужбовців, які перебувають на передовій, а також фінансування військово-промислового комплексу для створення новітніх озброєнь, переоснащення української армії та інших силових відомств.

Про це заявив член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, заступник керівника фракції "Народний фронт" Юрій Береза, коментуючи ухвалення постанови про висновки та пропозиції до проекту закону України про держбюджет на 2017 рік №5000-П.

Юрій Береза зазначив, що задоволений розподілом видатків на силові відомства у проекті держбюджету на 2017 рік на 90%.

Водночас він зауважив, що "неадекватність деяких членів профільного комітету та відсутність кворуму на його останньому засіданні" ускладнює роботу комітету над державним бюджетом в частинні оборони.

У зв'язку з цим парламентар звернувся до "PR-воїнів, які їздять на передову і розповідають, як вони хвилюються за військових і беруть участь у захисті українських вояків".

"Захист українських воїнів народні депутати мають зараз демонструвати в залі, комітетах, де напрацьовують бюджет наступного року, де не словом, а ділом, реальними кроками, своїми правками, змінами до бюджету все ж таки привести до того, щоб український воїн був у наступному році одягнений, обутий і мав новітню зброю", - наголосив Береза.

"На жаль, на сьогоднішній день, більшість навіть членів комітету тільки на словах уболівають за цього воїна, а коли доходить до справи - тікають у кущі", - додав він.

Крім того, на думку народного депутата, у проекті Державного бюджету на 2017 рік слід передбачити збільшення заробітної плати для військовослужбовців, які перебувають на передовій.

"Не повинно бути "зрівняйлівки" в тих випадках, коли, наприклад, один військовослужбовець перебуває у військовій частині у Хмельницьку, а інший – на передовій. Ті, хто перебуває на першій та другій лініях фронту, повинні мати в двічі більше грошове забезпечення, ніж ті, хто перебуває в пунктах постійної дислокації. Я вважаю, що це основна дискримінація", - зазначив парламентар та додав, що він очікує на відповідні зміни від Міністерства оборони.

Як зазначив Юрій Береза, серед основних його вимог до головного кошторису наступного року в частині оброни, наряду зі збалансуванням грошового забезпечення військовослужбовців, є фінансування військово-промислового комплексу.

"Якраз створення новітніх озброєнь, переоснащення української армії та інших силових відомств, які задіяні у війні на сході, веде до збереження життів українських солдат. А на сьогоднішній день це основне", - наголосив заступник керівника фракції "Народний фронт".

Народний депутат також нагадав, що повноцінне забезпечення оборонної галузі у наступному році у значній мірі залежить від того, чи ухвалять парламентарі закон про режим спеціальної конфіскації, яким передбачено повернення до Державного бюджету понад 40 млрд грн арештованих коштів, вкрадених Януковичем і його оточенням.

"Ви бачите те паскудство, яке робиться у Верховній Раді, паскудство тих фракцій, які працюють на Януковича за відсотки від цих вкрадених грошей… Воно поки що, на жаль, не вселяє оптимізму", - обурився Юрій Береза.

У четвер народні депутати після кількох невдалих спроб провалили включення до порядку денного законопроекту про режим спеціальної конфіскації арештованих активів "сім'ї" Януковича.

Зараз ви читаєте новину «Потрібно збільшити зарплати військовим на передовій - Юрій Береза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути