середа, 01 лютого 2012 09:40

"Нунсівець" запевнив, що тиснути на ГПУ не збирався

"Нунсівець" запевнив, що тиснути на ГПУ не збирався

Народний депутат від НУНС Тарас Стецьків запевнив, що нардепи, які прийшли напередодні до генпрокурора Віктора Пшонки і його заступника Рената Кузьміна, тиснути на ГПУ не збиралися.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

Він прокоментував заяву ГПУ, в якій вона попередила про притягнення нардепів до кримінальної відповідальності за те, що вони "наполегливо примушували ГПУ втрутитись у судові процеси Тимошенко, Луценка та Іващенка, що є прямим порушенням чинного українського законодавства і тягне за собою кримінальну відповідальність".

"Це відверта дурниця і брехня", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець": ГПУ — це лише гвинтик, який крутиться у системі Януковича

"Ну як ви можете собі уявити, що народні депутати України в  приміщення Генпрокуратури тиснули? Генеральна прокуратура вела відеозапис цієї зустрічі. І я можу дослівно процитувати, що ми запитували у Генерального прокурора і його заступників. Ми говорили: є резолюція Парламентської асамблеї. Ця резолюція рекомендує Україні з міркувань гуманітарного характеру звільнити Луценка, Іващенка з-під варти, а також дозволити лікування Тимошенко поза межами в'язниці", - розповів Стецьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ відхрестилась від резолюції ПАРЄ: звільнити Луценка і Тимошенко може тільки суд

Нардеп додав: "Ми запитували Генерального прокурора: скажіть будь-ласка, ви збираєтесь розглядати це питання, чи не збираєтесь? Ми приймемо будь-яку вашу відповідь, і позитивну і негативну. Ми просто хочемо знати. На що ми отримали відповідь, що прокуратура не буде втручатися в судовий процес і що прокуратура не впливає на державне звинувачення".

Водночас Стецьків підкреслив, що державне звинувачення представляють саме слідчі Генеральної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друзі Луценка прийшли до Пшонки з резолюцією ПАРЄ

"Ми задали інше запитання: а що заважає вам на  виконання рекомендацій ПАРЄ провести нараду з вашими підлеглими, які в Печерському суді виступають проти зміни запобіжного заходу Луценкові і після такої наради прийняти з міркувань доброї волі таке рішення?", - додав "нунсівець".

"Якщо це називати тиском, то, вибачте, за таку брехню відповідальність кримінальну вже будуть нести посадові особи ГПУ", - підсумував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівець": ГПУ — це лише гвинтик, який крутиться у системі Януковича

Нагадаємо, що 31 січня депутати від НУ-НС та БЮТ вручили генеральному прокурору Віктору Пшонці, його першому заступнику Ренату Кузьміну та прокурору Євгену Зінченку позовні заяви до американського суду, що передбачає присутність прокурорів у суді США, а також вимагали від них виконати резолюцію ПАРЄ щодо звільнення політв'язнів.

Зараз ви читаєте новину «"Нунсівець" запевнив, що тиснути на ГПУ не збирався». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути