понеділок, 19 липня 2010 18:13

НУ-НС теж хоче штрафувати населення за борги за квартиру

НУ-НС теж хоче штрафувати населення за борги за квартиру

Депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна виступає за впровадження жорсткої дисципліни у сфері тарифів на житлово - комунальні послуги.

Про це вона сказала в коментарі Gazeta.ua

"Жорстка дисципліна сплати за житлово - комунальні послуги має бути. От наприклад ви приходите в перукарню ви ж не думаєте, що вас підстрижуть безплатно. Ідея така, що за послугу ви сплачуєте і це сприймається нормально, але якщо мова заходить про житлово -комунальні послуги, то вважається, що за це платити не треба", - зазначила депутат.

Депутат також не виключає, що у зв"язку з підвищенням тарифів на ЖКГ населення може перестати платити.

"Зараз, коли будуть зростати ціни, а вони будуть зростати, тому що уряд нажаль не інформував громадян про реальний стан речей. Вони ще живуть міфами Януковича про хороше життя вже сьогодні, про зростання можливостей без праці. Так от ці міфи розвіюються, але розвіюються болісно. Тому може виникнути така ситуація, коли реагуючи на зростання тарифів значна частина громадян просто перестане платити. І це болюче вдарить по ситуації у ЖКГ та "Нафтогазі", - підкреслила депутат.

"Тому з одного боку підвищення дисципліни має бути, а з іншого - підвищення дисципліни та якості послуг"

Водночас, Ксенія Ляпіна переконана, що завдяки зусиллям міжнародних інституцій, усі громадяни, які цього потребують мають отримати субсидії.

"Зросте кількість людей, які має отримати субсидії. Уряд каже, що він буде спрощувати. Наскільки я знаю, зараз є міжнародні програми, спрямовані на спрощення надання субсидій. У мене надія тільки на міжнародні інституції, бо я не вірю, що наш уряд здатен щось спростити", - сказала парламентар.

"Логіка свідчить про те, що мають бути набагато більш простіші правила", - підкреслила парламентар

Нагадаємо, що 19 липня віце - прем"єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що уряд має намір ініціювати введення штрафних санкцій за відмову сплачувати за житлово-комунальні послуги.

Зараз ви читаєте новину «НУ-НС теж хоче штрафувати населення за борги за квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути