пʼятниця, 23 вересня 2016 16:33

Новинський на сторінках The Guardian розкритикував українську владу

Новинський на сторінках The Guardian розкритикував українську владу
Вадим Новинський

Народний депутат України Вадим Новинський на сторінках британської газети The Guardian розкритикував українську владу. "Захід дивиться крізь пальці, як корупція і радикалізм порядкують у "новій Україні", - заявив він.

"Моя країна не стала європейським проривом, як обіцяли людям. Ті, хто прийшов до влади в Києві під оплески західних еліт, тепер розраховують, що зарубіжні партнери будуть закривати очі на їх керування країною. А це зовсім не те, що потрібно простим українцям", - упевнений депутат.

Він написав, що 4 вересня цього року "одягнені в камуфляж молоді націоналісти" організували напад і підпал телеканалу "Інтер".

"Після нападу на телеканал правоохоронні органи не виказують бажання вжити необхідних заходів. Організатори злочину відкрито хизуються своєю акцією в соціальних мережах і ЗМІ, коли поліція ганебно стверджує, що не змогла встановити особи підозрюваних. Яку справедливість можна очікувати в ситуації, коли за кілька днів до нападу депутати від правлячої коаліції відкрито закликали до цькування телеканалу за нібито "непатріотичну" редакційну політику?" - пише Новинський.

Депутат вважає, що на тлі стагнації української економіки і все більш імовірних соціальних протестів влада посилює "нахабне полювання на відьом проти представників опозиції". Новинський, як приклад, наводить власну історію підтримки хресної ходи в липні цього року.

"Я як людина віруюча і послідовний прихильник мирного врегулювання конфлікту на Донбасі підтримав хресну ходу і надав допомогу його організаторам, а також допоміг із транспортом і харчуванням для її учасників. Відповідь моїх опонентів не забарилася. Уже в дні хресної ходи СБУ провела обшуки в компанії Смарт-холдинг, яка мені належить. А мені зараз погрожують кримінальним переслідуванням під вигаданим приводом. Очевидно, що влада злякалися масштабів громадського відторгнення її політики, що, зокрема, продемонструвала хресна хода", - написав він.

Зараз ви читаєте новину «Новинський на сторінках The Guardian розкритикував українську владу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути