Ексклюзиви
понеділок, 02 квітня 2012 19:57

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Новий суд над Тимошенко призначили на 19 квітня

Новий суд над Тимошенко призначили на 19 квітня
Відбудеться попереднє слухання у справі ЄЕСУ. Фото: operativno.ua

Попереднє засідання Київського районного суду Харкова за звинуваченням екс-прем'єра України Юлії Тимошенко в рамках справи про фінансові порушення корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) розпочнеться о 10.00 19 квітня. Про це повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк.

"Попереднє слухання у справі ЄЕСУ призначено на 10.00 19 квітня", - сказав адвокат в понеділок.

Як повідомлялося, Тимошенко звинувачують в організації заволодінні та замаху на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем, організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; ухилення від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки. Здійсненню цих дій передувало неповернення в державу валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ в сумі більше $ 160 млн.

9 лютого Київський районний суд Харкова вирішив, що Тимошенко і її захисники повинні ознайомитися з матеріалами справи до 28 березня 2012 року. 29 березня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що "справа ЄЕСУ" передана в Київський райсуд Харкова.

Тимошенко засуджена Печерським районним судом Києва до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання "газових контрактів" з Росією в 2009 році. Апеляційний суд залишив в силі цей вирок. В даний час вона відбуває покарання у Качанівській виправній колонії (Харків). 15 травня цього року Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ (Київ) розгляне касацію захисту на вирок по "газовій справі".

Зараз ви читаєте новину «Новий суд над Тимошенко призначили на 19 квітня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути