субота, 29 грудня 2012 02:30

Новий міністр оборони України Лебедєв, збирається повністю реформувати армію

Новий міністр оборони України Лебедєв, збирається повністю реформувати армію
Павло Лебедєв ФОТО: news.mistinfo.com

Інтенсифікація бойової підготовки, модернізація, закупівля озброєння і військової техніки, соціальні питання стануть головними в діяльності Міністерства оборони України в 2013 році.

Про це заявив журналістам у Севастополі міністр оборони України Павло Лебедєв в ході своєї першої подорожі як міністра в п'ятницю.

"В першу чергу увага і вимога до бойової підготовки військ, особового складу. Незважаючи на кризові явища, які ми почали відчувати в Україні, від другої хвилі світової кризи, армія не залишиться за бортом. Ми проведемо скорочення в першу чергу частин забезпечення. Бойовий ж потенціал Армії буде реформовано ", - сказав П. Лебедєв.

За його твердженням, важлива увага буде також приділена модернізації і закупівлі озброєння і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Армія не буде реформована - експерт про наслідки роботи міністра оборони

"У першу чергу це буде стосуватися аеромобільних військ, авіації, Військово-Морських Сил. Основні програми озброєння та будівництва корабля класу "Корвет ", бронекатерів, автоматизація авіаційної техніки, закупівля безпілотних літальних апаратів, створення високоточної зброї, відновлення технічної готовності корабельного складу і допоміжного флоту будуть продовжені ", - зазначив міністр оборони.

Те, що стосується тилового забезпечення, то, за словами міністра, структуру тилового забезпечення буде змінена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саламатін: "Я пишаюся тим, що мав честь працювати з військовими професіоналами на зміцнення обороноздатності держави"

"Війська будуть займатися бойовою готовностю, а тилом буде займатися центральний апарат для того, щоб централізувати всі питання постачання, і ввести персональну відповідальність, метою якої буде подолання елементів корупції. Військові повинні займатися бойовою підготовкою, а цивільні повинні займатися забезпеченням ", - підкреслив П. Лебедєв.

Крім того, він вважає, що бойова підготовка повинна бути інтенсифікована. "Ми ставимо завдання наступного року збільшити наліт авіації до 60-70 годин, перебування кораблів в море кораблів до 25 діб. Передбачається також перехід на дворічний цикл підготовки військ ", - уточнив глава військового відомства.

Говорячи про необхідність вирішення соціальних проблем військовослужбовців, міністр сказав, що грошове забезпечення вже підвищено Військово-Морських Сил і спеціальним військам авіації.

"Сьогодні в Міністерстві оборони вирішується завдання щодо збільшення грошового забезпечення інших родів військ, для того, щоб вирівняти грошове забезпечення. Ці заходи триватимуть, щоб підняти статус військовослужбовців ", - додав міністр.

Особливу увагу, за його твердженням, буде приділено вирішення житлової проблеми.

"Сьогодні розробляються документи, механізм яких полягає в тому, що майно, яке не використовується військовими, у першу чергу це земля, і надлишки майна будуть продаватися публічно, на аукціонах, і гроші цільовим способом будуть направлятися на будівництво та придбання житла для військовослужбовців, в першу чергу відомчого. І я впевнений, що в короткий час цю проблему вирішимо ", - сказав П. Лебедєв.

Зараз ви читаєте новину «Новий міністр оборони України Лебедєв, збирається повністю реформувати армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути