Ексклюзиви
субота, 24 листопада 2012 16:31

Новий КПК повернеться Януковичу бумерангом - Москаль

Новий КПК повернеться Януковичу бумерангом - Москаль
Геннадій Москаль: українці стануть заручниками КПК. Фото: glavcom.ua

Простий українець стане заручником нового Кримінально-процесуального кодексу.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Геннадій Москаль, коментуючи введення в дію нового Кримінально-процесуального кодексу.

За словами парламентаря, новий КПК вводить таку систему, що суди та правоохоронні органи будуть завалені справами різного ґатунку, а пріоритети серед них виставлено не буде, як це було раніше.

"Кожна людина може стати заручником нового КПК, якщо вона чимось не сподобалася владі чи начальнику міліції, чи його заступнику, чи прокурору і т.д. Люди стануть заручником судів", - підкреслив він.

Москаль пояснив: "Суди будуть завалені справами, які будуть не розглядатися певний час. І ті люди, які потребуватимуть негайної допомоги в судах, чи в міліції чи в прокуратурі, вони просто потонуть разом з усією тією машиною, яка буде переробляти повідомлення, що йтимуть до державного єдиного реєстру і т.д."

Нардеп переконаний: від введення в дію нового КПК влада тільки програє, оскільки вже через кілька місяців і правоохоронці, і співробітники судової системи, і звичайні громадяни зрозуміють, що цей КПК не може працювати в українських реаліях і тільки погіршує життя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК дозволить прокурорам приховати недоліки слідства і домогтися обвинувального вироку — Баганець

"Питання стояло в одному, чи буде новим КПК захищений "маленький українець", бо начебто для цього і робилося. Але саме про простого українця у кодексі сказано два рядочки, - підкреслив він. - Від цього, я думаю, влада програє, а не виграє. Бо абсолютно критика цього кодексу не буде зараз, вона буде через 3-4 місяці. Це буде загально-національна критика, коли кодекс почне набирати обертів".

Москаль наголосив, що у такому поспішному введенні КПК президента переконали, але скоро він сам зрозуміє, що це помилка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий КПК встановлює монополію адвокатів, що дуже вдарить по кишені українців - Гройсман

"Влада говорила про КПК як про своє досягнення, бо не було інших реформ у державі і, відповідно, не було про що більше говорити. І в цьому переконали президента, - підкреслив він. - Президент був найбільшим лобістом цього законопроекту. Та через три-чотири місяці він отримає бумеранг і почне робити "розборки" у своєму оточенні".

Нагадаємо, що новий Кримінально-процесуальний кодекс увійшов у дію 20 листопада.

Зараз ви читаєте новину «Новий КПК повернеться Януковичу бумерангом - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути