четвер, 21 листопада 2013 09:30

Новий КПК паралізував правоохоронну систему - нардеп

Новий КПК паралізував правоохоронну систему - нардеп
Геннадій Москаль. Фото: file.liga.net

Народний депутат від фракції "Батьківщина" Геннадій Москаль переконаний, що новий Кримінально-процесуальний кодекс паралізував роботу всієї правоохоронної системи.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"Новий КПК виписаний лівою рукою. Він паралізував сьогодні роботу всієї правоохоронної системи. І причина цього лежить на поверхні. Його писали ті, хто злочин бачив у фільмі", - наголосив Москаль.

Окрім того, він додав: "Біда нашого нового кодексу в тому, що будь-який громадянин може бути об'єктом проведення тотальних оперативно-розшукових заходів зі сторони МВС, СБУ, податкової міліції".

Водночас, народний депутат наголосив, що не бачить "жодного позитиву від нового кодексу. Хіба що для скандального ректора Петра Мельника, який утік".

Нагадаємо, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська заявила, що одним із основних мінусів, який існує з моменту впровадження нового КПК, є питання імплементації. Оскільки існує щонайменше 18 нормативно-правових актів і підзаконних актів, які регулюють питання у відповідності до старого КПК, вони не змінені і продовжують регулювати діяльність правоохоронних органів. Водночас, вона додала, що міліція не навчилась застосовувати новий КПК, який діє вже рік.

"Звичайно, це необхідно змінити, звичайно, це необхідно імплементувати, оскільки інакше правоохоронці не дотягнуть до того рівня, в який встановлені норми нового КПК", - наголосила Лутковська.

Зараз ви читаєте новину «Новий КПК паралізував правоохоронну систему - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути