вівторок, 09 квітня 2013 15:57

Нових призначень в КМДА варто чекати через кілька тижнів - експерт

Нових призначень в КМДА варто чекати через кілька тижнів - експерт
Тарас Березовець. Фото: www.radiosvoboda.org

Нових призначень варто чекати через кілька тижнів. Найімовірніша кандидатура на місце голови КМДА — Ігор Лисов. Про це в коментарі Gazeta.ua заявив політолог Тарас Березовець.

Експерт вважає, що одна з його переваг та, що Лисов не має політичних амбіцій та працював заступником мера Києва Олександра Омельченка.

"Це людина, яка на останній виборчій парламентській кампанії отримала найвищий результат серед всіх представників Партії регіонів на мажоритарних округах Києва. Він програв Сергієві Тєрьохіну півтори тисячі голосів. В той час, коли інші програвали по 10-15 тисяч. Він не донецький, живе в Києві близько 30 років. Має господарський досвід, може розгребти усі проблеми, які за довгий час накопичились у столиці", - сказав Березовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" не виключають ще одного "виїзного" засідання парламенту

На його переконання, Ігор Лисов навіть має шанси виграти вибори в Києві.

Можливою кандидатурою на пост очільника столиці Березовець називає також нинішнього віце-прем'єра Олександра Вілкула.

"Він молодий, у партії регіонів із 2007 року. Його сильні сторони полягають у тому, що це людина Ахмєтова. А оскільки в мільярдера зараз великі інтереси в Києві, тому прихід його менеджера, який непогано працював у Дніпропетровські області, цілком можлива.

На відміну від Вілкула Лисов до жодних із груп впливу не належить. Хоча і є близьким другом спікера Володимира Рибака", - зауважив політолог.

Шанси стати головою Київміськадміністрації має й колишній керівник Шевченківської райадміністрації Віктор Пилипишин. Але, за словами Березовця, в його кандидатури є певні мінуси.

"Він не представник Партії регіонів. Йому ще потрібно написати заяву про вступ, і ще питання, чи Янукович погодить її", - вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко не виключає, що змагатиметься за крісло мера Києва

Політолог не сумнівається, що рокіровки у вищому керівництві столицею неминучі, бо стиль керівництва Олександра Попова не влаштовує ні президента, ні Партію регіонів.

"Ця людина, окрім того, що тягне на дно себе, ще й створює іміджеві проблеми для влади. Його керування столицею відповідає приказці "Не по Сєнькі шапка". Насправді це міф, що Попов — хороший господарник. Реально міським господарством керував Мазурчак. Він єдиний розбирався в інфраструктурі столиці", - додав Березовець.

Він наголосив: якщо нові призначення в Києві відбудуться - це означатиме, що місцеві вибори перенесуть на 2014 або й 2015 рік.

"Новій команді потрібно набрати електоральної ваги. Цього року виборів не буде", - запевнив Тарас Березовець.

Зараз ви читаєте новину «Нових призначень в КМДА варто чекати через кілька тижнів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути