субота, 06 грудня 2014 08:00

Нова Рада стане великим розчаруванням для українців - Золотарьов

Нова Рада стане великим розчаруванням для українців - Золотарьов
Фото: podrobnosti.ua

 Призначення на посади керівників комітетів політиків, які є фігурантами корупційних скандалів говорить про те, що суспільство змінилося, а політикум - ні. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов. Експерт також вважає, що українцям не вдасться жити по-новому.

"Є ще й інші розчарування. Наприклад, Гопко. Очоливши комітет закордонних справ вона хіба що зможе підкараулити Маккейна під кабінетом Обами, - іронізує експерт. - Такий склад комітетів, свідчить про те, що нинішня Верховна Рада стане великим розчаруванням для багатьох українців, які мріяли про життя по-новому. Це просто перетасували стару колоду карт".

На думку Золотарьова, нова Верховна Рада перебуває у конфлікті з тими тенденціями, які є в суспільному та економічному житті країни.

"Ці люди намагаються зробити косметичний ремонт політичної надбудови, а життя потребує кардинальних змін. Але зміни не стануться при такому розподілі комітетів. Залишився той самий квотний принцип, опозицію посунули, а коаліція фактично усе взяла монопольно. Але є регламент, якого дотримувалися навіть за режима Януковича. Тоді "свободівець" Кошулинський став віце-спікером. Якщо ж нова влада вважає, що колишні "регіонали" — злочинці, то є суд. Але, якщо за них проголосували люди, то якось потрібно домовлятися. Нерозуміння і дії за принципом: переможець отримує все - зіграють поганий жарт з цією Верховною Радою", - каже експерт.

Нагадаємо, що 5 комітетів Верховної Ради України очолили народні депутати, які є фігурантами журналістських антикорупційних розслідувань.

Серед них нардеп від Блоку Петра Порошенка Ярослав Дубневич, який очолив Комітет з питань транспорту та зв'язку. Людмила Денісова (Народний фронт) - комітет з питань соціальної політики та праці.

Сергій Пашинський із Народного фронту став головою Комітету з питань національної безпеки і оборони. Миколі Мартиненку, також депутату від "Народного фронту", дісталась посада голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Крісло голови Комітету з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму посів Артур Палатний (БПП)

Зараз ви читаєте новину «Нова Рада стане великим розчаруванням для українців - Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути