вівторок, 24 травня 2016 08:41

"Нормандські" президенти підтримали введення поліцейських ОБСЄ на Донбас

"Нормандські" президенти підтримали введення поліцейських ОБСЄ на Донбас
Фото: nrcu.gov.ua

Минулої ночі відбулася телефонна розмова між президентами чотирьох країн "нормандського формату". Колеги підтримали Петра Порошенка у питанні направлення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбас.

Про це інформує прес-служба глави держави.

"Співрозмовники погодилися, що для продовження політичного діалогу потрібна рішуча деескалація і повне припинення вогню. Президент України наголосив, що для цього Росія має вивести війська з окупованої частини України і припинити постачати туди зброю та найманців. Президент також звернув окрему увагу на необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном.

Керівники України, Франції, Німеччини та Росії висловили підтримку розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі і початку консультацій з цього питання", - ідеться в повідомленні.

Окрім того Порошенко наголосив на неприпустимості утисків кримських татар з боку Росії та закликав припинити їх переслідування, негайно відпустити усіх політичних в'язнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми знову на межі великої війни" - Порошенко

Як відомо, у Стамбулі проходить перший в історії Всесвітній гуманітарний саміт ООН. На ньому президент Петро Порошенко закликав Раду Європи далі тиснути на Росію через обмеження прав кримських татар.

Зараз ви читаєте новину «"Нормандські" президенти підтримали введення поліцейських ОБСЄ на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути