понеділок, 29 вересня 2014 13:51

Нинішній Кабмін не займається реформуванням країни - Тігіпко

Нинішній Кабмін не займається реформуванням країни - Тігіпко

Кабінет Міністрів абсолютно не займається реформами і його бездіяльність у цьому напрямку є причиною падіння курсу гривні. Про це заявив народний депутат України Сергій Тігіпко, виступаючи у програмі "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Коли немає реформ і навіть натяку на реформи від того ж Кабінету Міністрів, не чекайте, що буде довіра. А "довіра" - це ключове слово, коли ми говоримо про курс гривні", - наголосив Тігіпко.

Він також натякнув, що чинний уряд покриває непрофесійні дії керівництва НБУ, яке вдається до рефінансування банків, насичуючи ринок гривнями. "Ніхто це не контролює, це все вивалюється на валютний ринок і на ринок споживання… не чекайте, що курс втримається. Це супернепрофесійно", - наголосив парламентарій.

Тігіпко зауважив, що фінансовий регулятор сьогодні веде закриту політику… Однак для того, щоб був позитивний результат роботи, глава НБУ повинен спілкуватися з банкірами, повинен спілкуватися із суспільством, розповідати, що необхідно робити і що він буде робити.

Також політик наголосив, що у той час, коли Нацбанком керував Сергій Арбузов, дії фінрегулятора були професійними. "Я вважаю, що тоді політика Національного банку була набагато професійнішою. Тому що, по-перше, у будь-якій політиці є кінцевий результат… Курс тримали".

Тігіпко також звернув увагу на те, що сьогоднішнє падіння курсу гривні спричинене бездіяльністю уряду.

Крім того, парламентарій нагадав, що зараз Національний банк України необдумано.
 

Зараз ви читаєте новину «Нинішній Кабмін не займається реформуванням країни - Тігіпко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути