четвер, 21 квітня 2016 22:30

Німецькі слідчі не знайшли доказів проти Курченка та сина Азарова - ЗМІ

Німецькі слідчі не знайшли доказів проти Курченка та сина Азарова - ЗМІ
Фото: dt.ua

Німецькі слідчі за два роки не змогли знайти докази проти українського бізнесмена Сергія Курченка у справі про відмивання грошей.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"У рамках міжнародної правової допомоги ми обмінялися інформацією з правоохоронними органами України та Австрії, а також Швейцарії та Нідерландів. Втім, це поки що не дало конкретних результатів, які б дозволили говорити про достатні докази злочину", - відповів на запит журналістів слідчий прокуратури міста Гера, який веде справу Курченко.

Також за час слідства німецькій прокуратурі не вдалося встановити, кому належать заправки, куплені нідерландським трастом.

"Досі ми не отримали установчих документів, які встановлюють, хто саме ініціював заснування Stichting Depositary Donau Investment Fund і [її материнської структури - ред.] Stichting Manstichami як трастів відповідно до законодавства Нідерландів і хто є бенефіціарами цих трастів", - йдеться у відповіді прокуратури.

Згідно з інформацією видання, австрійська прокуратура вже давно знає, хто стоїть за офшорними фірмами, які купували заправки Sparschwein Gas.

Ще в липні 2014 року в Австрії заморозили рахунки компанії LPG Trading - 100-процентною "дочки" голландського трасту, якому належать німецькі заправки.

Австрійці встановили, що бенефіціарами компанії є Курченко і син колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова Олексій Азаров.

"Відомство з охорони конституції в результаті відповідної перевірки знайшло вагомі підстави вважати, що цю компанію контролюють названі особи", - зазначив представник міністерства внутрішніх справ Австрії.

Раніше повідомлялося, що ГПУ склала повідомлення про підозру олігархові Курченку за незаконні операції зі зрідженим газом.

Зараз ви читаєте новину «Німецькі слідчі не знайшли доказів проти Курченка та сина Азарова - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути