вівторок, 14 серпня 2012 23:19

Ніхто не знає, чим вигідна Україні ЗВТ з ЄС - політолог

Ніхто не знає, чим вигідна Україні ЗВТ з ЄС - політолог
Михайло Погребинський: спочатку ЗВТ з ЄС призведе до падіння ВВП. Фото: elektorat.te.ua

Ніхто не знає, чим насправді вигідна для Укараїни угода про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом.

Про це на прес-конференції в Києві сказав політолог Михайло Погребинський.

Він зазначив, що багато хто критикує вступ до зони вільної торгівлі з країнами СНД, але щодо аналогічної угоди з ЄС взагалі немає жодних даних.

"Виступає Арсеній Яценюк і говорить: давайте запишемо туди (в угоду про ЗВТ з СНД - ред.) таку фразу, що угода діє в тій мірі, в якій вона не суперечить угоді про ЗВТ з ЄС. Я не проти такої поправки. Але я б просто хотів знати, щоб відкрили нам карти і показали, що Україна отримує в результаті вступу в дію ЗВТ з Європою - конкретні цифри по галузях, які плюси і мінуси ", - зазначив він.

За словами експерта, такої інформації ні в кого немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пояснив позитивний вплив від вступу України до зони з СНД

"Нещодавно Петро Порошенко сказав, що буде домовлятися з європейцями в Брюсселі про те, щоб вони дозволили опублікувати ключові моменти угоди ЗВТ з ЄС у вересні. Це зараз закрита інформація. А якщо вона конфіденційна, то які є підстави говорити, що хай договір про ЗВТ з СНД вступить в тій мірі, в якій не суперечить договору з ЄС. Чому не суперечить? Ніхто не знає", - пояснив політолог.

Західні експерти, зазначив Погребинський, єдині в тій точки зору, що на перших порах вступу в дію ЗВТ з ЄС призведе до падіння українського ВВП, через те, що цілий ряд українських виробників не витримають конкуренції з товарами європейськими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соскін: вільна торгівля з СНД - це шлях до Російської імперії на чолі з кадебістом Путіним

У той же час, одним з плюсів договору про ЗВТ з країнами СНД експерт вважає те, що вперше з'явився такий інститут як арбітражний суд.

"Цей арбітражний суд буде приймати рішення щодо суперечливих питань. Нічого подібного раніше не було. Зрештою, не домовилися - померло. Тут є арбітражний суд, в якому начебто повинні чесно прийматися рішення", - пояснив Погребинський.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто не знає, чим вигідна Україні ЗВТ з ЄС - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути