понеділок, 18 квітня 2016 11:18

Ніхто у здоровому глузді не очолить МОЗ - експерт

Ніхто у здоровому глузді не очолить МОЗ - експерт
antikor.com.ua

Кандидатам на пост міністра охорони здоров'я висувають нереальні умови. Жоден фахівець не погодиться так працювати. Про це у коментарі Gazeta.ua розказав експерт Віктор Сердюк.

"Кандидатів на пост міністра охорони здоров'я було аномально багато. Хоча точна цифра невідома. Їх висували абсолютно кулуарно. Без жодної публічної аргументації та обговорення. Сталося диво - усі вони відмовилися. Кажуть, їм виставили такі умови, при яких кожен фахівець у здоровому глузді відмовиться. Неважливо, з якого середовища міністр. Кожна людина, що має певний медичний, управлінський досвід та здоровий глузд підійшла б", - заявив президент Всеукраїнської ради захисту прав та безпеки пацієнтів Віктор Сердюк.

Працювати у сфері здоров'я особливо важко після Квіташвілі, вважає експерт. Його команда скоротила бюджет на 5 мільярдів гривень.

"Як можна бути міністром охорони здоров'я, якщо грошей на здоров'я не виділяють. Навіть більше, одна з умов - економія на здоров'ї. Попередня команда "постаралася". Порівняно з минулим роком в бюджеті аж на 5 мільярдів гривень менше. Це єдине міністерство, що не відстоювало бюджет перед Кабміном та Верховною Радою. Це гірше, ніж помилка, це злочин" - говорить експерт.

Наслідки "провальних" реформ катастрофічні, каже Сердюк. Більше року хворі діти не отримують ліків.

"Експерти дослідили, що "реформофренічна" стратегія Квіташвілі не просто відірвана від дійсності. Не дай Бог її виконувати. Вона вбивча: вже більше року діти з гемофілією виживають без ліків. А ліки більше місяця пиляться на складі в Києві", - повідомив Віктор Сердюк.

Читайте також: НАБУ не має можливості боротися з брехливими деклараціями.

Нагадаємо, 14 квітня Верховна Рада проголосувала за новий кабінет міністрів. Не обрали лише міністра охорони здоров'я. Попередній керівник управління здоров'я Олександр Квіташвілі подав у выдставку у липні 2015 року. Втім, у парламенті не знайшлося достатньої кількості голосів за його звільнення.

Зараз ви читаєте новину «Ніхто у здоровому глузді не очолить МОЗ - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути