вівторок, 24 вересня 2013 17:18

Нічого страшного не відбулося, якби "комуністичний" референдум призначили на лютий — експерт

Нічого страшного не відбулося, якби "комуністичний" референдум призначили на лютий — експерт
Фото: glavnoe.ua

Політтехнолог Денис Богуш переконаний, що проведення референдуму не шкодить політичній ситуації в країні, оскільки він має рекомендаційний характер.

Про це він повідомив в коментарі Gazeta.ua.

Говорячи про те, як він оцінює чергову спробу Симоненка організувати збори з приводу Митного Союзу, він сказав: "Він відпрацьовує гроші. Йому дали гроші, щоб він мусолив цю тему, що він і робить. Інша справа, чи він доб'ється чогось, чи ні".

Окрім того, він впевнений, що влада не зовсім правильно чинить по відношенню до цього питання, проте вона не змінюватиме своєї позиції: "Влада так само реагуватиме, як і раніше. Вони, звичайно не дуже демократичну взяли лінію, але я думаю, якщо би назначити референдум далеко за листопад, то це питання вже було би не настільки важливим, особливо, якщо підпишемо Угоду про асоціацію. Тим паче, що більшість людей за євроінтеграцію".

"Чи має шанс відбутися цей референдум — залежить від багатьох факторів, а особливо від рішення вищих чиновників країни. Вони роблять недемократичні дії, що різними шляхами не реєструють це, а з іншої сторони, якщо би це питання запустити по колу, то нічого страшного не відбулося, навіть якби його призначити на лютий. Поки вони показують суспільству, наскільки влада хоче євроінтегруватися", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Симоненко знову хоче зібрати людей з приводу Митного союзу

"Загалом, референдум — це елемент будь-якої демократичної країни. Він може відбуватися раз на місяць, як у Швейцарії, головне аби ці результати правильно імплементувалися і були легітимізовані. Проте, навіть, якби цей референдум відбувся, це ще не гарантія, що його би хтось слухав. Він має рекомендаційний характер", - резюмував політолог.

Нагадаємо, КПУ 16 серпня подала до ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України з проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу ( приєднання) України до МС. 8 вересня на стадіоні " Спартак" в Києві відбулися збори громадян , організоване КПУ і громадським рухом "Український вибір" , в якому взяли участь 2 508 осіб. Збори затвердили склад ініціативної групи для збору підписів на підтримку всеукраїнського референдуму в кількості 9 тис 892 осіб, а також формулювання питання , що пропонується винести на референдум : "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь , Республіки Казахстан та Російської Федерації ? " . Центральна виборча комісії 17 вересня відмовилися в реєстрації ініціативної групи з всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Нічого страшного не відбулося, якби "комуністичний" референдум призначили на лютий — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

27

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути