вівторок, 27 вересня 2011 17:25

Ані Заходу, ані Росії не подобається двозначна позиція Януковича - Небоженко

Ані Заходу, ані Росії не подобається двозначна позиція Януковича - Небоженко

Влада за останній рік не ухвалила жодного правильного рішення, а в міжнародній політиці поводиться "непристойно", що не подобається ані Європі, ані Росії.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Віктор Небоженко.

"За останній рік я не знаю жодного політичного чи економічного рішення, яке б позитивно закінчувалося для його ініціаторів", - сказав Небоженко.

"Починаючи від останнього, що потрібно носити з собою паспорт для обміну валюти, закінчуючи Пенсійної реформою, яка знову не працює, або Податковою реформою, яку потрібно постійно лагодити. Конституційна реформа теж не зрозуміло в якому стані, як і адміністративна вертикаль, яку швиденько створили, а тепер не знають, як з нею боротися - 26 тисяч бюрократів, які беруть хабарі від імені Януковича і спокійненько прикриваються його ім'ям", - зазначив політолог.

Він упевнений, що влада сама собі створює проблеми, не усвідомлюючи цього.

"Влада сама собі створює проблеми. Вона не здатна додумати до кінця ту чи іншу дію. Невміння порахувати свій політичний інтерес, або невміння зв'язати свій політичний інтерес з інтересом усього суспільства - дуже характерно для сьогоднішньої влади", - вважає Небоженко.

Політолог також зазначив, що політика влади не подобається ані Заходу, ані Росії.

"Двозначна позиція в Україні - крок вперед - два кроки назад - не подобається Заходу. Це рваний стиль, у дипломатії він дуже непристойний. Це країни Африки, Азії так роблять, різні маленькі країни", - зазначив він, додавши, що такі дії української влади постійно накопичуються.

Зокрема, Небоженко зазначив, що така ж позиція Януковича і його команди щодо Венеціанської комісії, яка розкритикувала новий закон про вибори народних депутатів.

"Спочатку йдуть, вислуховують Венеціанську комісію, а потім відмовляються приймати її пропозиції. Президент два тижні тому сказав: "Нам дуже важливо, що скаже Венеціанська комісія". А тепер уже не важливо", - зазначив експерт.

Таке суперечливе ставлення Україна проявляє до партнерів як великої, так і маленької політики.

"Почую кожного" говорив колись Янукович будучи кандидатом в президенти, а тепер не чує нікого крім 2-3 людей в Адміністрації президента. Це такий стиль - сьогодні слухає, завтра вимкне, сьогодні домовлятися - завтра немає ", - зазначив політолог.

"Це відноситися і до Кремля, де дві великих людини, з яким зустрічався на вихідних Янукович, теж не можуть зрозуміти нашого президента. Він спочатку обіцяє, а потім приїжджає і каже - забув", - зазначив він.

У той же час, експерт не береться прогнозувати, чим така політика влади може закінчиться для Януковича і Партії регіонів: "Про майбутнє влади складно сказати - все залежить від того, сподобається це народу чи ні. Мене цікавить не майбутні влади, а демократичний прогрес, щоб щось інше було кращим, а не гіршим ".

"Ми змінювали Кучму на Ющенка в надії на демократію - ми її не отримали. Велика кількість людей проголосувала за Януковича в надії, що він буде кращим за Ющенка і Тимошенко - теж цього немає. Мене цікавить, що буде після нього, а не що буде з ними", - підсумував Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Ані Заходу, ані Росії не подобається двозначна позиція Януковича - Небоженко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути