понеділок, 11 листопада 2013 10:48

"Невідомо, як Янукович з'їздив до Москви" — експерт про долю Тимошенко

"Невідомо, як Янукович з'їздив до Москви" — експерт про долю Тимошенко
Віктор Янукович. Фото: veroyatno.com.ua

У питанні ухвалення законопроекту про лікування ув'язнених за кордоном Партія регіонів демонструє подвійні стандарти.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олександр Палій.

"Коли у парламентської більшості була потреба, вони приймали конституційні зміни за ніч. Харківські угоди ратифікували не за процедурою — з мордобоєм та застосуванням стільців проти колег-депутатів. Тому всі ці розмови про те, що з якоїсь технічної причини не можна ухвалити закон, направлені на затягування процесу, аби зрештою не випустити Тимошенко", - зазначив він.

За словами експерта, ситуація із екс-прем'єром залишається невизначеною із кількох причин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Регіони" перекреслюють опозиційні варіанти звільнення Тимошенко

"По-перше, невідомо, як Янукович з'їздив до Москви, чи був він там взагалі — або він ще думає над пропозиціями Росії, або його там серйозно зневажили і продемонстрували свою зверхність. По-друге, з'явилася цікава інформація про те, що американський інвестиційний фонд викупив частину боргів України. Маємо таку суперечливу ситуацію. Про те, що відбулося насправді, дізнаємося де-факто у середу 13 листопада", - наголосив Палій.

Політолог дивується, навіщо Януковичу Тимошенко — звідки стільки уваги її історії.

"Можливо, вони бояться опозиціонера із великими фінансами. Припускають, що в неї захована певна кількість коштів. Хоча вони не завжди є вирішальним чинником, бо у потенційних опонентів президента навіть всередині країни є потужні ресурси, однак цього замало. Наприклад, у Медведчука Росія вклала немалу кількість акцій "Газпрому", а толку? Нуль цілих нуль десятих. Але якщо бояться особисто Тимошенко, то це означає, що "генерали готують до давно відшумілої битви". Це пам'ять 2004-2005 року — остерігаються якихось тіней замість того, аби реально оцінювати ситуацію. Хоча "регіонали" не розуміють, що на Майдані були не Тимошенко та Ющенко, а обурений український народ. Отака велика Врадіївка", - зауважив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов упевнений, що Янукович не збирається звільняти Тимошенко

"Їм треба було б Тимошенко відпустити, не закривши справи проти неї або порушивши нові.  Потрібно показати, що вона має жити в Німеччині і впливати на політичний процес в Україні хіба що дистанційно. В такому випадку про неї забули б так само, як і про Луценка після його звільнення", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Невідомо, як Янукович з'їздив до Москви" — експерт про долю Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути