пʼятниця, 23 серпня 2013 14:13

"Неважливо, хто сьогодні президент - угода про асоціацію має бути підписана" - Яценюк

"Неважливо, хто сьогодні президент - угода про асоціацію має бути підписана" - Яценюк
Фото: ipress.ua

Президент Віктор Янукович має обов'язково зробити перший крок до звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко і дозволити їй лікування за кордоном. Про це під час круглого столу сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк. Він підкреслив, що до саміту у листопаді Україна має виконати абсолютно усі рекомендації. Яценюк переконаний, що часу для цього достатньо.

"Наші європейські партнери і ми, як українська опозиція, висловлюємось за так званий всеохоплюючий підхід у прийнятті відповідного законодавства. Не може бути так , щоб лише 11 пунктів було виконано, і ми кажемо, що нам просто не вистачило часу. Час є, тому повинно бути виконано все", — підкреслив політик.

Яценюк нагадав, що йдеться, перш за все, про три базові питання, і перше з них - політичне переслідування.

"Окремо хотів би наголосити на справі Тимошенко. На превеликий жаль, ми не бачимо прогресу у вирішенні цього питання. Ми неодноразово наголошували на тому, що перший етап у звільненні Тимошенко — це надання можливості отримання медичної допомоги за кордоном. Ми очікуємо на відповідальне політичне рішення президента Януковича", - зауважив він.

Наступними питаннями є вирішення проблеми виборчого законодавства та реформування правосуддя. Він розповів, що опозиція розробила і знайшла альтернативні проекти щодо цих питань.

"Ми готові не просто до конструктивного діалогу, ми продемонстрували як вміємо працювати, ми голосували за всі законопроекти, ініціювали їх і ми очікуємо такої ж позиції від наших політичних опонентів", - сказав він.

Яценюк додав: "Ми можемо бути політичними опонентами, але ми не можемо бути опонентами до Української держави. Незалежно від того, хто сьогодні президент, ми вважаємо, що угода про асоціацію має бути підписана, адже ця угода не для президента, вона для народу України."

 

Зараз ви читаєте новину «"Неважливо, хто сьогодні президент - угода про асоціацію має бути підписана" - Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути