пʼятниця, 23 вересня 2016 16:16

Необхідно декларувати не тільки доходи, а й видатки чиновників - Медведчук

Необхідно декларувати не тільки доходи, а й видатки чиновників - Медведчук
Віктор Медведчук

Боротися з корупцією і робити роботу чиновників і політиків прозорою і відкритою можна і без євроінтеграційних гасел. Ось тільки можновладці цього панічно бояться, вважає лідер Громадського руху "Український вибір – Право народу" Віктор Медведчук.

Приводом для такої заяви політика стала заява народного депутата Єгора Соболєва, який заявив про необхідність декларування кожним чиновником "всього майна сім'ї" та оприлюднення джерел його отримання.

"Скажу більше: не тільки доходи, але й витрати. Я запропонував це ще 15 років тому. Думаю, пану Соболєву буде корисно вивчити законопроект про державний (фінансовий) контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених на виконання функцій держави, та їх витратами. Про те, що чиновники зобов'язані декларувати боргові та кредитні зобов'язання, а також права майнового характеру, зокрема права та обов'язки у сфері орендних правовідносин (все в повній відповідності з європейськими стандартами), постійно говорив і продовжує говорити Громадський рух "Український вибір ― Право народу", - нагадав Медведчук.

Він також наголосив, що поняття "презумпція вини чиновника" стало одним з основоположних в антикорупційних законопроектах "Українського вибору".

"Хочу зауважити: Концепція правових засад протидії корупції в Україні, та проект закону України про боротьбу з корупцією розроблені задовго до того, як Україна стала на шлях "євроінтеграційних реформ" і підписала Угоду про асоціацію з ЄС. Запроваджувати європейські демократичні норми, боротися з корупцією, виконувати роботу чиновників і політиків прозоро і відкрито можна і без євроінтеграційних гасел. Та можновладці цього панічно бояться. Вони боялися цього і перешкоджали прийняттю ефективного антикорупційного законодавства та в 2001-му, і в 2005-му, і в 2013-му, і в 2016-му. Саме тому сьогодні єврореформатори, які називають себе борцями з корупцією, намагаються створити собі політичний багаж на ідеях, які могли втілити в життя кілька років тому і які, я в цьому впевнений, дійсно наблизили б Україну до європейських демократичних стандартів", - підсумував Медведчук.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно декларувати не тільки доходи, а й видатки чиновників - Медведчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути