Ексклюзиви
пʼятниця, 24 січня 2014 18:30

Неділя може стати переломним моментом - Фесенко

Неділя може стати переломним моментом - Фесенко
Володимир Фесенко Фото: hvylya.org

Політолог Володимир Фесенко вважає, що владі та опозиції не варто чекати вівторка для позачергової сесії парламенту. Її треба провести терміново, оскільки у неділю може розпочатися силове протистояння. Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Може так статися, що у цій сесії ніякої потреби не буде. Ризикну припустити, що неділя може стати переломним моментом. Зважаючи на нинішню ситуацію і настрої. Тому чекати вівторка може бути запізно або для влади, або для опозиції. За будь-якої перемоги ця сесія втрачає сенс. Треба вимагати, щоб сесія відбулась вже завтра, в суботу. І то тільки для одного питання - скасування законів, які були ухвалені минулого тижня. Щодо відставки уряду Азарова чекати сесії для опозиції немає сенсу. Опозиція має вимагати відставки Азарова від Януковича", - розповів політолог.

Фесенко переконаний, що скасування скандальних законів частково зніме суспільну напругу.

"Ще трохи і опозиція не втримає цей майдан. Вони втратять контроль над ситуацією без вагомих і конкретних результатів на переговорах. Боюсь, ситуація зірветься, якщо не буде серйозних поступок з боку влади. Але зірветься тоді, коли буде багато людей. Або люди підуть на штурм, або завершиться розгоном майдану і великою кров'ю. Обидва варіанти небезпечні для Януковича. Думаю, краще пожертвувати Азаровим і хоча б на певний час зберегти свої інтереси", - розповів він.

Політолог зауважив, що функцією "драконівських законів" було налякати опозицію та майдан. Проте ефект виявився протилежним.

"Проголосувати за введення надзвичайного стану, якщо буде указ президента, не проблема. Реалізувати цей указ можна у випадку десятків, якщо не сотні жертв. Це нормальна ціна за наведення порядку? Якщо така кількість жертв буде, то люди які віддавали відповідні накази, сядуть на лаву підсудних до Гаазького трибуналу", - додав він.

Нагадаємо, позачергову сесію Верховної Ради призначили на вівторок. Зазначимо, що президент Віктор Янукович сьогодні пообіцяв у парламенті спільно з опозицією проголосувати за зміни до законів, ухвалених 16 січня.

Зараз ви читаєте новину «Неділя може стати переломним моментом - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути