понеділок, 06 лютого 2017 18:04

Назвали кращих і "лузерів" серед губернаторів

Назвали найкращих і найгірших голів облдержадміністрацій за результатами роботи у 2016 році.

Відповідний рейтинг склав Комітет виборців України.

 

Перше місце в рейтингу посіла очільниця Харківської області Юлія Світлична.

 

Харківщина стала першою за показниками соцільно-економічного розвитку. Індекс промислової продукції зріс на 106,7% (по Україні 102,4%), будівельної – на 100.0% (88,6%), сільгосп виробництва– на 106,5% (106,1%). Також експерти відзначили роботу ОДА із допомоги учасникам АТО. Із 5426 заяв учасників АТО на оформлення земельних ділянок надали у власність 2951 земельну ділянку. Це другий результат по Україні. Крім того, Світличній вдалося налагодити ефективну комунікацію з обласною радою. Наприклад, бюджет області на 2017 рік ухвалили 99 голосами "за" та жодного "проти".

Також у п'ятірці лідерів Олег Синютка (Львівська обл.), Сергій Кузьменко (Кіровоградська обл.), Степан Барна (Тернопільщина) та Геннадій Москаль (Закарпаття).

 

На Львівщині експерти вказали на ефективне будівництво доріг за рахунок перевиконанням плану по надходженню митних платежів.

Кіровоградщина стала 2-ою за зростанням промисловості і 6-ою – за розвитком сільського господарства. Область також друга за збільшенням капітальних інвестицій.

Тернопільщина – лідер в Україні за кількістю об'єднаних громад. Їх в області 36. Крім цього, експерти високо оцінили впровадження системи електронних закупівель ProZorro.

Експерти позитивно відзначили боротьбу голови Закарпатської ОДА із контрабандою. Ймовірно, високому результату сприяла схильність Геннадія Москаля до підтримки дружніх стосунків з місцевими лідерами думок, йдеться у звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москаль порадив, як "вгамувати" бойовиків

Серед антилідерів рейтингу голів ОДА – Олег Гончарук (Івано-Франківська обл.), Олексій Муляренко (Рівненська обл.), Олександр Фещук (Чернівецька обл.), Валерій Головко (Полтавщина) та Андрій Гордєєв (Херсонщина). Переважно вони отримали низькі результати як за опитуванням експертів, так і за соціально-економічним розвитком регіону.

Опитування експертів проводилося шляхом анкетування. Всього виділили 16 напрямків. Серед іншого ставилися питання щодо реалізації реформ на місцях (децентралізація, спрощення надання адмінпослуг, державні закупівлі, боротьба з корупцією), кадрової політики голови ОДА та співпраці із обласною радою, прозорості роботи тощо.

В опитуванні взяли участь 245 осіб. Переважно це були лідери громадської думки, політичні експерти та представники ЗМІ.

Максимум за свою роботу очільник ОДА міг отримати 10 балів (5 – за соц-економ розвиток і 5 – за оцінку від експертів).

Зараз ви читаєте новину «Назвали кращих і "лузерів" серед губернаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути