четвер, 10 листопада 2016 12:03

НАЗК попросили взятися за президента

НАЗК попросили взятися за президента
УНІАН

Електронну декларацію 100 вищих чиновників, зокрема президента, має перевірити Національне агентство з питань запобігання корупції.

Про це в Facebook написав народний депутат Мустафа Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент задекларував права власності у понад 100 компаній

"Ще тиждень тому суспільство було в шоці від електронних декларацій, несмаку і волаючої невідповідності злиднів країни і багатства чиновників. Минуло всього кілька днів, і замість перевірки законності майна держслужбовців, ми стаємо свідками констатації чергового абсурду", - зауважив він.

Декларації держчиновників перевіряють за формальними ознаками, додав депутат.

"Якщо держслужбовець крав, отримував неправомірну вигоду, а тепер вирішив відкрито це визнати в своїй декларації, то формально питань до нього немає. По суті, якщо процес на цьому зупиниться, суспільство стане свідком амністії і легалізації награбованого. Саме до цього зараз йде", - заявив парламентарій.

НАЗК має перевірити керівництво Верховної Ради і парламентських комітетів, всього складу Кабміну, глав Антимонопольного комітету, Фонду державного майна, Національного банку, Державної фіскальної служби, Рахункової палати, Центральної виборчої комісії, Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, Служби безпеки, Конституційного суду, Вищої ради правосуддя, Вищої кваліфікаційної комісії суддів, Верховного суду, а також генпрокурора, директора Національного антикорупційного бюро та секретаря РНБО, - зауважує депутат.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що декларації половини народних депутатів перевірять.

Зараз ви читаєте новину «НАЗК попросили взятися за президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути