четвер, 04 вересня 2014 16:40

НАТО надасть військово-технічну підтримку Україні - Порошенко

НАТО надасть військово-технічну підтримку Україні - Порошенко
Фото: Reuters

Президент України Петро Порошенко розповів, які важливі пункти будуть внесені у резолюцію саміту НАТО.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті президента України.

Керівники держав обговорили глобальний, континентальний та регіональний контексти подій на Сході України та відзначили необхідність пошуку шляхів мирного вирішення ситуації, що склалася. Порошенко повідомив, що відбувся обмін думкам щодо кількох напрямків. Зокрема, обговорювалась підтримка України у безпековій сфері.

"Сьогодні в резолюції Саміту НАТО буде чітке твердження, що Україна має підтримку з боку НАТО", - заявив він, повідомивши, що будуть прийняті визначальні рішення щодо залучення України до спеціальної програми, де будуть створені 4 трастові фонди, які сприятимуть вирішенню питань логістики, комунікації, кіберзлочинності, соціальної реабілітації поранених.

За словами Порошенка, окрему увагу учасники зустрічі приділили військово-технічному співробітництву. В декларації буде зазначено, що НАТО, підтримує двосторонні рішучі дії країн-членів щодо забезпечення військово-технічної підтримки для України.

"Це - саме те, чого ми чекали", - резюмував глава держави.

Нагадаємо, сьогодні Порошенко розпочав свою участь у Саміті НАТО у Південному Уельсі з унікальної за форматом спільної зустрічі з прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном, президентом США Бараком Обамою, Канцлером Німеччини Ангелою Меркель, прем'єр-міністром Італії Маттео Ренці та президентом Франції Франсуа Олландом.

Зараз ви читаєте новину «НАТО надасть військово-технічну підтримку Україні - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути