понеділок, 27 червня 2016 10:05

Насіров розказав, чому звільнив 250 керівників митниць

Насіров розказав, чому звільнив 250 керівників митниць
hubs.ua

За дев'ять місяців з Державної фіскальної служби звільнили 250 керівників митниць різних рівнів. Посадовці залишилися без роботи через зловживання і корупцію. Про це розказав керівник служби Роман Насіров в інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Ми за дев'ять місяців змінили понад 250 керівників митниць різного рівня — величезний відсоток керівного складу. В кінцевому підсумку все залежить від людини. У корупції на митниці головну роль завжди відіграє людський фактор", – сказав він.

За словами Насірова, попри звільнення, корупцію побороти на митницях ще не вдалося.

"На жаль, продовжуємо фіксувати зловживання і корупційні факти. Але дуже швидко намагаємося їх зупинити. Це сумна статистика, але з початку цього року підрозділами внутрішньої безпеки ДФС близько 60-ти справ вже направлено в суди. Основна причина корупції — дуже низька оплата праці в службі. Дивіться, у нас нерівномірно пройшло підвищення заробітних плат в країні. У новій поліції зарплати по 7-8 тисяч гривень, в Міністерстві фінансів середня заробітна плата 9,5 тисячі, а в ДФС — нижче чотирьох тисяч".
Він також зазначив, що поки не вдалося істотно підвищити зарплати працівникам: "адже при скороченнях люди йдуть у відпустки, отримують вихідні допомоги, компенсації та інше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Насіров вважає Порошенка відповідальним за Одеську митницю

Нагадаємо, у Державній фіскальній службі проводять масові скорочення: з 56 тисяч працівників залишиться 42 тисячі.

Зараз ви читаєте новину «Насіров розказав, чому звільнив 250 керівників митниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути