вівторок, 17 квітня 2012 23:51

"Наші люди камер не бояться" - Бекешкіна про вибори

"Наші люди камер не бояться" - Бекешкіна про вибори
За словами Ірини Бекешкіної, більшість людей переконані, що на встановленні камер хтось добряче заробить. Фото: healthinfo.ua

Більшість українців позитивно оцінює перспективу встановлення камер спостереження на виборчих дільницях під час парламентських виборів.

Про це розповіла на прес-конференції директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, оголошуючи результати опитування, проведеного її фондом спільно з Центром Разумкова.

"Ми спробували оцінити, наскільки люди хотіли б мати камери спостереження на виборчих дільницях, як це зроблено в Росії, – говорить соціолог. – Загалом люди до камер поставилися позитивно. Вони згодилися з позитивними наслідками, які ми їм запропонували оцінити. Наші люди камер не бояться. Майже всі сказали, що на їхнє голосування це не вплине. Хоча більшість із них вважають, що хтось добренько заробить на встановленні цих камер".

За словами Бекешкіної, значно зросла в очах громадськості вага спостерігачів, порівняно з минулими виборами.

"Зараз на перше місце перемістилися західні спостерігачі. На них стала більша надія аж у 12% виборців, порівняно з минулими виборами. Також зросла вага й українських спостерігачів, як від громадських організацій, так і від партій – на 10%. До міжнародних спостерігачів від країн СНД довіра громадян не змінилася. Натомість 20% серед усіх опитаних стабільно вважають, що ніякої користі від спостерігачів не буде", – зауважила соціолог.

Зараз ви читаєте новину «"Наші люди камер не бояться" - Бекешкіна про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути