вівторок, 19 червня 2012 23:10

"Наша Україна" об'єктивно працює на владу - Карасьов

"Наша Україна" об'єктивно працює на владу - Карасьов
Фото: gart.org.ua

Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що "Наша Україна" на парламентських виборах не пройде до Верховної Ради, але відбере частину голосів у "Батьківщини" і "Фронту змін", заявив він у коментарі для Gazeta.ua.

"Наша Україна" іде на вибори окремо від об'єднаної опозиції і тим самим об'єктивно працює на владу, - зазначає політолог. - Бо, по-перше, це означає, що не відбулося об'єднання опозиції на рівні ідеї, символу. А по-друге, партія Віктора Ющенка, хоч і не пройде до парламенту, але відбиратиме голоси у "Батьківщини" і "Фронту змін". Якщо вже "Наша Україна" вирішила йти на вибори самостійно, то краще, якби це відбулося в рамках мирного договору і пакту про ненапад з іншими опозиційними партіями на період виборчої кампанії".

На думку фахівця, боротьба на виборах буде запеклою, тому для перемоги над владою опозиція мала б об'єднати зусилля.

"Боротьба на виборах буде запеклою — за кожного мажоритарщика і кожен голос по пропорційній системі. Влада має повний контроль над своїм електоратом, підібрала під себе усі дружні партії, крім комуністів. А от у опозиції такої монолітності нема — є проблеми зі "Свободою" і "Нашою Україною". Для перемоги над владою треба об'єднати зусилля".

За словами Карасьова, екс-президент хоче дати своїй політсилі шанс на продовження політичного життя.

"Ющенко вважає, що "НУ" має шанс на продовження політичного життя, бо справа націонал-демократичного руху початку 2000-х років не дороблена. Він упертий, і що б йому не говорили, робитиме все по-своєму. Але для якогось успіху на виборах партії потрібні нові обличчя, новий імідж, нові ідеї. Ситуація для націонал-демократів парадоксальна і дещо трагічна. Бо "регіонали", як справжні автократи, ітимуть на вибори монолітною колоною.  А у демократів такої єдності нема", - підсумовує Вадим Карасьов.

Як повідомлялося, Комітет опору диктатурі ухвалив рішення про виключення зі свого складу партії Віктора Ющенка "Наша Україна" у зв'язку з систематичним порушенням попередніх рішень КОДу та "за систематичну співпрацю з режимом Віктора Януковича".

Раніше політрада "Нашої України" прийняла рішення йти на парламентські вибори самостійно на чолі з Віктором Ющенком, оскільки керівництво об'єднаної опозиції не пропонувало їй місця у партійному списку.

Зараз ви читаєте новину «"Наша Україна" об'єктивно працює на владу - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути