четвер, 02 червня 2016 16:45

"Народний фронт" добився судової реформи - нардеп

"Народний фронт" добився судової реформи - нардеп
nfront.org.ua

Ініціатор судової реформи фракція "Народний фронт" добилася того, щоб у четвер відбулося історичне результативне голосування за системне, повне й ефективне реформування судової гілки влади.

Про це заявив народний депутат фракції НФ Леонід Ємець на брифінгу в парламенті.

"Сьогодні наша країна отримала реальні ефективні зміни до судових механізмів. Вони дозволяють говорити, що в нас буде чесний і справедливий суд", - наголосив він.

Так, за словами співавтора судової реформи, запровадили єдину судову практику, ліквідували Вищий господарський та інші спеціалізовані суди, по-новому перезавантажать Верховний суд тощо.

Ємець нагадав, що під час голосування за зміни до Конституції в частині правосуддя в першому читанні фракція НФ критикувала запропоновані зміни, оскільки вони не забезпечували повною мірою чесне і справедливе судочинство.

"Ми вимагали цього голосування в цілому. Виходячи з того, що й медіа, і громадяни є свідками того, що і в середині парламенту, і поза його межами, єособи, які впливають на суди і переконливо працюють над тим, щоб все залишилось так, як і було, щоб залишилися корупційні схеми та впливи на суди. Тому вимога "Народного фронту" була проста: голосування за закон про судоустрій та статус суддів має відбутися в цілому до голосування за змін до Конституції", - підкреслив Ємець.

Депутат також пояснив, що зміни до Конституції є необхідною складовою для впровадження закону про судоустрій та статус суддів.

"Наприклад, звільнення суддів за невідповідність їхнього майна заповненим деклараціям сьогодні за Конституцією - неможливе. Лише новий Основний закон відкриває такі можливості", - сказав перший заступник голови Комітету з питань правової політики та правосуддя.

"Або ліквідація Вищого господарського, Вищого адміністративного та Вищого цивільного судів. Сьогодні Конституція передбачає їх існування. Той Основний закон, за який ми проголосували, дає можливість ліквідувати їх. Ліквідувати ці рудименти режиму Януковича та Кучми, створені для контролю влади над судовою системою", - додав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто як голосував за зміни до Конституції

"Народний фронт" був біля початків судової реформи й добився того, щоб сьогодні відбулося результативне голосування, яке стало справді ефективним, а не підміною понять, як це часто буває", - резюмував Ємець.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" добився судової реформи - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути