субота, 05 листопада 2016 15:35

"Народний фронт" є найбільш консолідованою фракцією - ОПОРА

"Народний фронт" є найбільш консолідованою фракцією - ОПОРА

За більш ніж півтора року роботи Верховної Ради VIII скликання найвищий показник фракційної згуртованості продемонстрував "Народний фронт". Із загальної кількості голосувань, що відбулися станом на липень 2016 року, у 89% випадків фракція діяла консолідовано, тобто більше половини депутатів фракції голосували узгоджено.

Про це йдеться у новому дослідженні Громадянської мережі ОПОРА, здійсненому за підтримки програми розвитку ООН в Україні з використанням даних з порталу відкритих даних Верховної Ради України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від "Народного фронту" очолили рейтинг

У межах дослідження була опрацьована інформація про результати всіх голосувань у Верховній Раді України в період з 27.14.2014 до 15.07.2016.

Як зазначають дослідники, про рівень консолідованості і реальної суб'єктності парламентської фракції свідчить кількість голосувань, де фракція діяла узгоджено. Тобто, коли більше половини депутатів (50% + 1 депутат) голосували однаково за кожне окреме питання порядку денного, що винесене на розгляд Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції проти Росії треба посилювати - "Народний Фронт"

"За більш ніж півтора року роботи парламенту найвищий показник фракційної згуртованості продемонстрував "Народний фронт". Із загальної кількості голосувань, що відбулися станом на липень 2016 року, у 89% випадків фракція діяла консолідовано, тобто більше половини депутатів фракції голосували узгоджено", - йдеться у дослідженні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Народний фронт" очолив рейтинг кращих депутатів-мажоритарників - ОПОРА

"Консолідоване голосування фракції є ознакою того, що підготовча робота була успішною і депутати не тільки знають, але і розділяють спільну позицію фракції. Звертає на себе увагу той факт, що найменш консолідованими є фракції, які позиціонують себе як парламентська опозиція або претендують на цю роль", - наголошують автори.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" є найбільш консолідованою фракцією - ОПОРА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути