пʼятниця, 08 липня 2016 15:18

"Народний фронт" наполягає на конфіскації грошей Януковича - Максим Бурбак

"Народний фронт" наполягає на конфіскації грошей Януковича - Максим Бурбак

Законопроект про спецконфіскацію стосується лише грошей Януковича, і "Народний фронт" наполягатиме на їх вилученні.

Про це заявив голова фракції Максим Бурбак в ефірі телеканалу "ЕспресоТВ".

"У новому законопроекті про спецконфіскацію (№4890) враховані всі зауваження. Внесенні всі правки, враховані всі побоювання його критиків", - наголосив він.

Максим Бурбак зазначив, що закон діятиме лише до 1 січня 2017 року і поширюватиметься на осіб, які півроку вже не співпрацюють зі слідством.

"Цей законопроект стосується 1,5 млрд доларів, які понад рік тому уряд Яценюка заарештував, і які зараз лежать на рахунках Ощадбанку", - наголосив Бурбак.

"Якщо ми не приймемо цей законопроект, в кінці грудня гроші будуть розблоковані. Ми бачимо, хто не голосує і критикує цей законопроект, - вони хочуть повернути ці кошти Януковичу", - сказав Бурбак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві найбільші фракції пояснили, чому зібралися біля трибуни

Конфісковані гроші пропонуватиметься розділити наступним чином: 10 млрд грн - на оборону, 10 млрд грн - на відновлення доріг, 2 млрд грн - на продовження реформи Національної поліції, 600 млн грн - на потреби Держприкордонслужби, 300 млн грн - Державній службі з надзвичайних ситуацій на паливо, 2 млрд - на соціально-економічний розвиток областей, 18 млрд грн - на підвищення заробітних плат працівникам бюджетної сфери.

Максим Бурбак також заявив, що з початку наступного пленарного тижня "Народний фронт" і надалі наполягатиме на прийнятті цього законопроекту та не голосуватиме за інші закони окрім тих, які стосуються підвищення обороноздатності країни.

Зараз ви читаєте новину «"Народний фронт" наполягає на конфіскації грошей Януковича - Максим Бурбак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути