вівторок, 26 березня 2013 18:51

Нардепи розповіли про корупційні схеми у Раді

Нардепи від опозиції Михайло Хміль і Ярослав Гінка розповіли про корупційні схеми заробітку через Верховну Раду України.

Вони про це повідомили на прес-конференції у Львові.

Ярослав Гінка розповів, що від поселення депутатів у готелі хтось має відкат. "З державного бюджету витрачаються шалені кошти на готель "Київ", - сказав депутат. - Проживання у готелі "Київ" коштує близько 500 гривень на добу. На одного депутата в місяць йде 15 тисяч гривень. В готелі у нас 300 депутатів. Я вбачаю у цьому корупційну складову, бо думаю, що спеціально завищуються ціни за готель і йде якийсь відкат".

"Є європейська практика — будівництво службового житла для депутатів, міністрів й тих посадових осіб, що є з інших міст. У Польщі й Німеччині таке практикується. У нас на початку незалежності теж про таке думали, але нечисті на руку депутати приватизували службові приміщення й зробили собі квартири. Також у Києві можна знайти на оренду чудове житло за тисячу доларів, а не за дві, як коштує готель. Проблема у тому, що кошти передаються на рахунок готелю", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд обрав супернику Засухи запобіжний захід утримання під вартою

Михайло Хміль додав, що за кошти, що витрачаються на готель можна побудувати чудовий будинок із 2-3-кімнатними квартирами й зробити там службове житло.

"5 років проживання у готелі обходяться у 900 тисяч гривень, а двокімнатна квартира у Києві коштує 100 тисяч доларів, - сказав Хміль. - Побудувати раз, заселити туди, як людина перестала бути депутатом, то виселити її, а туди нових депутатів. Та й усе".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Чесно" розповіли про 13 кроків для підвищення прозорості роботи парламенту

Також Хміль розповів про корупцію з авіаперельотами. "Коли мені треба було терміново вилетіти в Київ на засідання комітету в непленарний тиждень, - казав політик. - Я звернувся через помічника до компанії "Ют-ейр". Вони запропонували квиток по вартості 2300 гривень. А мені помічник говорить: "якщо прийдете у Львові до каси, як проста людина, то зможете його купити за 1200 гривень". Я пішов і купив квиток, як проста людина. Я це оформив як депутатський запит на керівника секретаріату Верховної Ради України з приводу вартості квитків на перельоти для депутатів по яких списуються кошти".

Зараз ви читаєте новину «Нардепи розповіли про корупційні схеми у Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути