Ексклюзиви
вівторок, 14 квітня 2015 14:22

Нардепам майже втричі підвищили зарплату

Нардепам майже втричі підвищили зарплату
Фото: УНІАН

Депутатам Верховної Ради України VIII скликання з 1 квітня підвищили зарплату з близько 6,5 тисячі гривень до близько 17,5 тисячі гривень на місяць.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав народний депутат Верховної Ради VII скликання, член політради "Батьківщини" Андрій Павловський.

"Хороша новина для Мустафи (народний депутат України Мустафа Найєм)... Підвищили!! З 1 квітня підвищили не тільки тарифи для населення, але і зарплату для чиновників і депутатів до 17,5 тисяч гривень",- зазначив він.

Павловський пояснив, що підвищення зарплат нардепам пов'язане із законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення", який набрав чинності 1 квітня 2015 року. Зокрема, він передбачає зняття раніше накладених обмежень з оплати праці для народних депутатів, міністрів, співробітників Нацбанку та низки інших державних службовців.

Раніше Кабінет міністрів України обмежив зарплати чиновникам вищого рангу. У 2015 році місячна зарплата членам Кабінету міністрів, керівникам центральних органів виконавчої влади та інших державних органів нараховується у розмірі посадового окладу.

Нагадаємо, одним з доопрацювань бюджету Радою вже після прийняття закону стало підвищення максимального розміру заробітної плати народним депутатам України до 10 розмірів мінімальної заробітної плати.

"Вилучено частину 4 пункту 7 Перехідних положень щодо обмеження максимального розміру заробітної плати народним депутатам і членам Кабінету Міністрів України - у розмірі посадового окладу (у законі (реєстр.№1577) обмежена 10 розмірами мінімальної заробітної плати - 12 180 грн., а посадовий оклад - 5 600 грн)", - написав Павловський.

Зараз ви читаєте новину «Нардепам майже втричі підвищили зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути