четвер, 02 серпня 2012 17:50

Нардеп запросив Лутковську послухати "брутальні рішення" на суді Луценка

Нардеп запросив Лутковську послухати "брутальні рішення" на суді Луценка
Лутковську запросили у суд. Фото: 24tv.ua

Народний депутат Юрій Кармазін запросив уповноважену з прав людини Верховної Ради Валерію Лутковську на суд над екс-міністром Юрієм Луценком. Це запрошення він оголосив перед журналістами на прес-конференції уповноваженої в її офісі в Києві.

Звертаючись до Лутковської, Кармазін сказав:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко не дуже задоволений списком Об'єднаної опозиції

"Завтра у 800 метрів від вас у Печерському суді буде заключне слухання по справі Луценка. Як сенатор Міжнародного парламенту безпеки й миру і перший заступник голови комітету з питань правосуддя, стверджую, що правосуддя на цьому завершується. Людині (Юрію Луценку — ред.) взагалі не давали обвинувальний вирок. Ви можете собі це уявити? Хтось там нібито від вас був на цьому процесі, але що це таке: не дати людині обвинувального висновку і протримати рік і сім місяців під вартою? Взяли під вартою по 364 статті, потім у суді міняють звинувачення на халатність, яка не передбачає позбавлення волі, а тільки обмеження до трьох років. А людина сидить. Прикута увага світової спільноти. Прийшов президент Польщі — соромно було дивитися, що робить це, вибачте, дівчисько — суддя Медушевська. Кругом — порушення процесуальних прав".

На думку депутата, процес над Луценко проходить із системними порушеннями Кримінально-процесуального кодексу.

"Завтра люди будуть говорити останнє слово і виступати в дебатах. Причому це все при нескасованій постанові судді Апеляційного суду, яка санкціонувала оперативно-розшукові заходи. Я дуже вас прошу: сходіть сама, послухайте про системність тих брутальних порушень, після яких все просто в'яне. Я коли пішов і подивився, то сказав, що після цього слово "правосуддя" треба прибрати із життя і вживання в Україні. І якщо не буде реагування уповноваженого, то й це слово треба буде забути", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко вимагає від суду повторно викликати свідків та потерпілого

Нагадаємо, Юрія Луценка затримали 26 грудня 2010 року. З тих пір він перебуває в Київському СІЗО. 27 лютого 2012 року Печерський районний суд Києва визнав Луценка винним в скоєнні низки посадових злочинів і засудив його до 4 років позбавлення волі.

Епізод звинувачень, який стосується візування продовження оперативно-розшукової справи щодо водія Володимира Сацюка в рамках розслідування справи про отруєння на той час кандидата в президенти Віктора Ющенка, виділений в окреме провадження і в даний час по ньому триває судовий процес. 3 серпня о 8.15 розпочнеться заключне засідання.

3 липня Європейський суд з прав людини визнав незаконним арешт екс-міністра і зобов'язав Україну виплатити Юрію Луценку 15 тисяч євро моральної компенсації.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп запросив Лутковську послухати "брутальні рішення" на суді Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути