пʼятниця, 22 квітня 2016 09:43

Нардеп просить СБУ перевірити наступника Яресько

Нардеп просить СБУ перевірити наступника Яресько
Ігор Луценко

Народний депутат Ігор Луценко планує направити до Служби безпеки України звернення щодо перевірки діяльності міністра фінансів Олександра Данилюка.

Про це він повідомив журналістам у кулуарах Верховної Ради.

"Права (керування компаніями - ред.) йому потрібно було передати в управління українським суб'єктам підприємницької діяльності. І піти з усіх посад, які він міг би суміщати.

Суміщення посад - це є адміністративне правопорушення. Воно перебуває в компетенції Служби безпеки України. СБУ має скласти протокол до суду. Суд повинен вирішити, чи накладати на Данилюка адміністративне стягнення (це кілька тисяч гривень - від 3 до 5). Якщо суд прийме таке рішення, Данилюк має бути внесений у список корупціонерів. Після цього йому буде заборонено займати державні посади", - сказав Луценко.

Він повідомив, що сьогодні "нагадає" СБУ про цю справу. Однак не виключає, що в діях Данилюка правопорушень не знайдуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінфіні озвучили кроки по боротьбі з офшорами

Нагадаємо, перед призначенням на посаду міністра з'явилася інформація, що Олександр Данилюк, працюючи на держпосадах в Україні, залишався директором лондонських компаній Rurik Real Estate Investment і CEE Investment&Advisory LLP. Данилюк все заперечував.

Пізніше він визнав, що формально досі є директором трьох офшорних компаній. Дві з них знаходяться на Кіпрі, одна - на Кайманових островах.

Зараз ви читаєте новину «Нардеп просить СБУ перевірити наступника Яресько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути