субота, 13 жовтня 2012 09:15

"Нам треба перехворіти Януковичем, перехворіти цією владою й цією опозицією" — Карасьов

"Нам треба перехворіти Януковичем, перехворіти цією владою й цією опозицією" — Карасьов
За словами політолога, ми вже знаходимося не між Європою та Азією, а між Європою та Африкою Фото: news.liga.net

Поки що Україна не готова до демократії за європейським стандартом. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловив політолог Вадим Карасьов.

"Демократія, де немає права, незалежного правосуддя – поступово вироджується у проміжну автократію. Це демонструють африканські країни. В Танзанії, Конго, Зімбабве теж є всенародні вибори. Але вони корумповані, деградовані. І з президентами, які правлять разом із кланами багато років. У Танзанії головний продовольчий продукт – маїс. Перед голосуванням уряд випускає ваучери на маїс і цим купує виборців. Україна скочується до рівня цієї країни. Ми вже знаходимося не між Європою та Азією, а між Європою та Африкою. Живемо сьогоднішнім днем: виграти вибори – і вкрасти", - наголосив він.

За словами Карасьова, опозиціонерам треба пройти шлях, коли вони зрозуміють: побороти владу і негативні явища в суспільстві можна лише спираючись на народ.

"Після чергової поразки цій опозиції доведеться йти до людей. Ставати на їхній бік, а не бути на боці тієї групи олігархів, які невдоволені політикою президента чи його сім'ї", - підкреслив він.

"Нам треба перехворіти Януковичем, перехворіти цією владою й цією опозицією. І зрозуміти, що теперішня опозиція, яка формується з непрозорих грошей, має відійти. Цій владі настане кінець, коли виникне нова якість опозиції. Це станеться до 2015 року", - зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Об'єднана опозиція — єдина сила, яка може протистояти донецькому уркаганату"

Повне інтерв'ю Вадима Карасьова читайте у журналі "Країна" № 39 (142) за 11 жовтня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «"Нам треба перехворіти Януковичем, перехворіти цією владою й цією опозицією" — Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути