четвер, 14 лютого 2013 13:58

"Нагнали "беркутівців" та "есбеушників" захищати покидька Януковича" - біля АП побили активістів
14

Під час акції біля Адміністрації Президента України міліція арештувала чотирьох чоловіків.

- Должны какие-то уроды придти митинговать, - говорить по телефону невисокий повний чоловік у формі полковника міліції. - Пока не розбегуться, тут буду.

Об 11 годині біля Адміністрації поставили турнікети, уздовж них вишикувалися 20 правоохоронців. Ще 30 - на тротуарах та дорозі вулиці. Біля них - три автобуси "Беркуту". Тут має відбутися акція громадського руху "Чорний комітет" на підтримку сумських хлопців, яких посадили до тюрми за трафарети із зображеннями, що нагадують президента Віктора Януковича.

20 хлопців та дівчат підходять до міліціонерів.

- Показуйте дозвіл, - говорить полковник Володимир Соцький. - Попереджую, якщо будете ображати честь та гідність людини - ми будемо діяти згідно з чинним законодавством. Я Богдана Тицького попереджав учора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція пообіцяла зірвати акцію, на якій малюватимуть Януковича з цяткою на лобі

- Пустіть нас до адміністрації, - каже активіст Мар'ян Ощанський. - Ми подавали заявку про проведння акції біля будинку за адресою Банкової, 11, а не так далеко. Тут метрів 100 звідси.

- Або проводьте акції тут, або йдіть, - каже їм Соцький. - моє прізвище знаєте - подавайте до суду.

Активісти розгортають 10-метровий плакат із написом "Малюнок - не злочин".

- Нагнали "беркутівців", "есбеушників" та міліції - так захищають покидька Януковича, - говорить у рацію Микола Коханівський. - Вся Україна вже мріє, коли ця падла здохне. І якщо з'явиться такий герой, який це зробить, то він опосяде вічність у цій країні. Сьогодні молоді хлопці по всій Україні розвішують портрети невідомої людини із простреленою головою. Довести, хто ця людина - практично неможливо. Але міліція чомусь пізнає у ній нашого президента. Декілька хлопців уже отримали реальні терміни ув'язнення. Ми протестуємо проти цього. Сьогодні в цій країні 29 політв'язнів, крім двох відомих. Ряди героїв поповнили двоє хлопців, які отримали терміни. Ми будемо заради них боротися. І якщо когось із нас закриють, ми готові. Цього ми не боїмося. У такий спосіб влада не зупинить спротив. Якщо сьогодні народ не виходить на вулиці, не довіряючи опозиції, це не означає, що він узагалі не вийде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під АП міліціонери затримали трьох активістів за розгорнутий плакат Януковича

Наступним слово бере письменник Віталій Капранов.

- Хлопці, - звертається він до міліціонерів. - Вам привіт від генерала Пукача. Він у тюрмі сидить, а ті, хто замовляли злочин - у затишних кабінетах. Ви теж повинні розуміти - за злочин проти України постраждаєте ви, а ті, хто давав накази, сховаються на Канарах.

Міліціонери мовчки відвертають очі.

Активіст "Чорного комітету" Андрій Голубко витягає півметровий плакат із зображенням людини, схожої на президента. Віталій Грузінов - балончик із червоною фарбою. У цю ж мить 20 "беркутівців" у шоломах та бронежилетах накидаються на них. Хапають чоловіків за руки та ноги. Ще 20 "беркутівців" вискакують із автобуса. Тягнуть чоловіків до автозака.

Грузінова волочуть за ноги. Головою раз-у-раз він б'ється об асфальт. Правоохоронці наступають йому на руки. Чоловік закочує очі. Обличчя бордовіє. Безсило розкидає руки. Із нього злітають червона куртка та рукавиці. Светр задерся. Грузінова волочуть голим тілом по асфальту та снігу.

- Дайте ложку, - кричить активістка "Чорного комітету". - Він знепритомнів!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Непритомного активіста під Адмінстрацією президента "беркутівці" тягли по землі

Намагається наблизитися до Грузінова. Правоохоронці відштовхують її. Коханівський і Гаркавенко намагаються підняти голову чоловіка. "Беркутівці" хапають їх і запихають до синього автобуса. Грузінова вантажать у автозак.

Активістка "Відсічі" Анастасія витягає мобільний. Руки її тремтять.

- Куди їх повезли?, - питає вона когось. - Так же не можна. Грузінов втратив свідомість. Як звірі, вони - як звірі.

В очах дівчини виступають сльози.

- У Печерський повезли, - гукає хтось. - Та ще й Магдича взяли. Не знаю, за що.

Активісти вирушають до Печерського відділку міліції.

Зараз ви читаєте новину «"Нагнали "беркутівців" та "есбеушників" захищати покидька Януковича" - біля АП побили активістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

248

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути