середа, 11 грудня 2013 18:11

Треба розпочати переговори з олігархами — Чорновіл

Треба розпочати переговори з олігархами — Чорновіл
Тарас Чорновіл Фото: Радіо Свобода

Екс-нардеп Тарас Чорновіл переконаний, що розпочати ділог з українськими олігархами було б ефективніше, ніж будь-які дії Майдану.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Головні переговори треба вести з тими людьми, яких часто називаємо олігархами. Олігархам не потрібна Росія, їм потрібна Європа. Очевидно, вони ще не готові до того, щоб виступити проти Януковича. В олігархів є своя група вливу серед депутатів у Верховній Раді, є свої підконтрольні міністри. Ці переговори дали б ефект набагато швидше, ніж будь-які дії Майдану. Навіть нікому не треба буде виходити з Партії регіонів. Звідти виженуть Чечетова і Єфремова і все стане на свої місця", - розповів він.

На запитання журналіста, хто має вести ці переговори екс-нардеп відповів: "Оскільки це не є офіційні переговори з владою, це є абсолютно колуарні переговори. На першому етапі ці переговори мають вести ті, хто має контакт. Потім було б дуже добре, щоб лідери опозиції і двоє-троє представників громадянського суспільства. Але це вже на останньому етапі, коли має бути вирішено, що ми робимо".

Чорновіл розглядає два варіанти, за яких оточення Януковича може від нього відсторонитися.

"Якщо почнеться активний перехід міліції, силових структур на сторону народу, то все хитнеться. Такі настрої вже стали домінувати в першу чергу у строковиків внутрішніх військ і навіть у "Беркуту". Проглядається не бажання виконувати накази керівництва. Вони стояли там нехіттю. Другий варіант — шукати союзників. На Сході та на Півдні країни немає такого демократичного сприйняття світу, як у Києва та Львові. Вони досі орієнтуються на своїх представників впливу. Для них свої власники підприємтсв та директорів мають серйозне значення", - зауважив він.

Чорновіл зазначив, що в ідеалі було б добре втілити обидва варіанти розвитку подій. "Другий варіант міг би бути дуже перспективним. Тому що він знімає можливу проблему сеператизму на Сході України", - зауважив Чорновіл.

Нагадаємо, в ніч на 12 грудня на столичному Майдані силовики намагались розігнати євромітинг. За попередніми даними, від штурму постражло близько 20 людей, в тому числі народні депутати.

Зараз ви читаєте новину «Треба розпочати переговори з олігархами — Чорновіл ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути