Ексклюзиви
четвер, 27 лютого 2014 17:15

Начальник Калинівського "Ягуару" зізнався, чому роздягли Михайла Гаврилюка

Начальник Калинівського  "Ягуару" Олег Плахтнюк заявив, що його підрозділ не причетний до знущань над Михайлом Гаврилюком.

"Двоє моїх людей вели Гаврилюка до автозаку, - пояснив він. - Але ті хлопці, яких назвав нардеп Олег Ляшко не причетні до цього. Сергій Хортюк та Максим Костюк перебували на навчанні в Золочеві. Ігоря Фірака в моїй частині взагалі немає. Там були присутні двоє інших, але імен їх не назву, доки триває слідство. Розбирається у всьому Генпрокуратура. Зараз один перебуває під вартою. Його затримали за перевищення службових повноважень".

Автор: Валентина МУРАХОВСЬКА
  Олег Плахотнюк
Олег Плахотнюк

Плахотнюк каже, у день, коли затримали козака, вони мали повідомлення, що хтось із майдану буде проводити самоспалення.

"Якраз одяг цього чоловіка, був просякнутий підпалювальною сумішшю, тому його роздягли. На ньому був кожух і ватні штани. Чому знімали труси, я не знаю. Мене там не було", - запевнив.

Із собою приніс відео, показує пальцями на двох чоловіків з його спецпідрозділу. На відео видно, як вони відкидають одяг від козака.

"Я говорив зі своїми хлопцями, вони кажуть, що роздягав чоловіка один з підрозділів МВД. Сам Гаврилюк заявив, що його роздягав "Беркут". Мої після того, як його роздягли, вели попід руки до автозаку."

Автор: Валентина МУРАХОВСЬКА
 

За чутками чоловіку, який виклав відео дали кілька десятків тисяч доларів. За ці гроші можна купити однокімнатну квартиру у Вінниці.

"Знімали внутрішні війська і ще хтось на телефони. Але хто, ніхто не бачив. Бо там було багато людей. Зразу ніхто не звертав увагу, а потім не могли згадати, хто на тому місці стояв, звідки знімали. Я чув, той, хто злив відео, вже давно за кордоном", - пояснює.

Плахотнюк каже, раніше коментувати ситуацію з роздяганням Гаврилюка забороняли. Мовляв, був наказ згори.

"Коли наш підрозділ повернувся додому, я відчув, що можу все розказати", - пояснює.

Найбільше на Майдані військового вразили події 20 лютого, коли загинуло близько 77 людей.

"Наступного дня нам видали бойову зброю. До того при нас були лише травматичні рушниці з гумовими кулями. Троє солдат з мого загону були поранені з мисливської рушниці, загалом 68 бійців отримали різного роду ушкодження".

Командир "Ягуару" зізнався, що десятеро підлеглих хотіли звільнитися.

"Але на сьогодні всі залишилися. Особливо наполягали рідні цих чотирьох хлопців, імена яких оприлюднили. Бо їм погрожували. Але заяви ніхто не написав. Проблема, що в Калинівці немає роботи, тому хлопці тримаються за спецпідрозділ. Новоприбулі отримують 1860 гривень. Снайпери отримують 2-2,5 тисячі. Їх у нас двоє, як і в кожному підрозділі. Але вони стояли зі щитами, як решта. Для тих хто служить довше є надбавки. Ніяких квартир нам ніхто за участь у Майдані не давав. В кінці року можливо дадуть премію, в розмірі окладу", - зазначив.

Зараз ви читаєте новину «Начальник Калинівського "Ягуару" зізнався, чому роздягли Михайла Гаврилюка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути