четвер, 06 жовтня 2016 13:00

НАБУ сумнівається у легітимності е-декларування

НАБУ сумнівається у легітимності е-декларування
Фото: ukrinform.ua

Форма заповнення електронних декларацій не відповідає вимогам, затвердженим Нацагентством із запобігання корупції.

Про це заявив голова НАБУ Артем Ситник, пише "Українська правда".

"Детективи НАБУ почали заповнювати електронні декларації 1 вересня, як того вимагає законодавство. Під час заповнення виявили низку невідповідностей існуючої форми декларації тій, яку затвердило раніше НАЗК. Відтак, легітимність таких заповнених електронних декларацій – під питанням.

Нагадаю, форму декларації затвердило НАЗК у червні 2016 року. Аналіз заповнених і поданих декларацій свідчить про те, що їхня форма багато в чому не відповідає технічним вимогам, які влітку затверджувало НАЗК", - зазначив Ситник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Банкова готує декларацію президента

Ситник запевнив, що детективи оприлюднять свої доходи, щойно агентство унормує питання невідповідностей у формі декларації.

"Приведення форми електронного декларування у відповідність до чинного законодавства потребує негайного унормування. Тільки за цієї умови НАБУ та НАЗК отримають правові підстави для аналізу поданих декларацій на предмет наявності в них ознак адміністративних чи кримінальних правопорушень", - зазначив Ситник.

Як відомо, станом на 4 жовтня електронні декларації подали 2 із 4 членів Нацагентства із запобігання корупції, 1 із 423 народних депутатів, 10 із 300 детективів Національного антикорупційного бюро. Жоден міністр не оприлюднив інформації про доходи.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ сумнівається у легітимності е-декларування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути