Ексклюзиви
пʼятниця, 29 квітня 2016 01:22

НАБУ не знайшло фактів тиску Кононенка на Абромавичуса

НАБУ не знайшло фактів тиску Кононенка на Абромавичуса
www.rbc.ua

Національне антикорупційне бюро України не знайшло фактів незаконного впливу народного депутата з фракції БПП Ігоря Кононенка на Айвараса Абромавичуса,колишнього міністра економічного розвитку та торгівлі.

Про це сказано у відповіді Генпрокуратури України на депутатський запит лідера фракції БПП Юрія Луценка, повідомляє "DT.UA".

"За результатами досудового розслідування зібрано достатньо доказів для оголошення підозри виконавчому директору НАК "Нафтогаз України" Пасішнику А. П. за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 344 КК України, який з метою незаконного призначення на посаду заступника міністра, усвідомлюючи протиправність своїх дій, реалізуючи власний умисел, чинив тиск на Айвараса Абромавичуса", - йдеться у листі.

"Покази заявника з цього приводу… не підтверджують його висловлювання у заяві для преси. Крім того, такі факти повністю заперечують як Кононенко І. В., так і Пасішник А. П., вони не підтверджуються зібраними матеріалами", - зазначили у Генпрокуратурі.

Також повідомляється, що триває досудове розслідування щодо інших обставин, зазначених Абромавичусом, за яких, на його думку, на нього чинили тиск інші особи, перешкоджаючи займатись службовою діяльністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа топ-менеджера Нафтогазу Пасішника пішла до суду

Як повідомлялося, Айварас Абромавичус подав у відставку через конфлікт із першим заступником керівника фракції "Блок Петра Порошенка" Ігорем Кононенком. За словами міністра, Кононенко намагався розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки.

Зараз ви читаєте новину «НАБУ не знайшло фактів тиску Кононенка на Абромавичуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути