субота, 08 листопада 2014 14:14

"Набридла мені Росія, ваші брехливі суди" - Савченко відмовилась розмовляти російською у суді

"Набридла мені Росія, ваші брехливі суди" - Савченко відмовилась розмовляти російською у суді
Фото: скріншот з Youtube

Вчора, 7 листопада, українську льотчицю Надію Савченко, яку незаконно утримують в Росії, доставили в Басманний суд Москви, де проходило засідання у її справі. У суді Савченко принципово говорила тільки українською мовою, повідомляє телеканал Дождь.

Вона також емоційно висловилася щодо російських ЗМІ та судів.

"Набридла мені ваша Росія, ваші брехливі суди, ваше брехливе телебачення", - сказала вона.

Суд долучив до справи опитування свідків з боку захисту, що раніше відмовлялося робити слідство. Як стверджує адвокат Савченко Ілля Новіков, опитано троє свідків: два українських військовослужбовців і сестра льотчиці Віра Савченко. За словами адвоката, Савченко взяли в полон раніше, ніж загинули журналісти ВГТРК, в убивстві яких звинувачують льотчицю, і це - її алібі,

Інший адвокат льотчиці Марк Фейгін повідомив, що Савченко написала рапорт про звільнення зі збройних сил України. Звільнення з армії - обов'язкова вимога українського законодавства для людей, які перемогли на виборах в парламент, а Савченко пройшла до Верховної Рада від "Батьківщини".

Нагадаємо, що Савченко насильно утримується в Росії після викрадення. Вона звинувачується в причетності до вбивства двох журналістів ВГТРК, загиблих в червні в ході російської агресії на Донбасі. На час слідства вона арештована до 13 лютого 2015 року. Всі звинувачення Савченко категорично відкидає. На виборах до Верховної ради України вона була обрана депутатом від партії Юлії Тимошенко "Батьківщина". МЗС України наполягає, що Савченко утримують незаконно. Звільнити громадянку України закликають в ЄС і США.

Зараз ви читаєте новину «"Набридла мені Росія, ваші брехливі суди" - Савченко відмовилась розмовляти російською у суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути