понеділок, 26 жовтня 2015 09:03

Спостерігачі назвали ТОП-порушення на місцевих виборах

Спостерігачі назвали ТОП-порушення на місцевих виборах

В Україні станом на 4:00 понеділка Громадянська мережа "ОПОРА" зафіксувала 1118 порушень виборчого законодавства, найпоширеніше з яких - порушення правил передвиборчої агітації.

Про це заявила координатор мережі Ольга Айвазовська.

"Станом на 4:00 у нас по Україні зафіксовано 1118 порушень. Це великий показник, але це порушення, які також враховують виборчий період, зокрема близько 400 - у день голосування. А точні цифри ми оголосимо пізніше сьогодні", - заявила Айвазовська в понеділок.

Якщо говорити про типологізацію порушень, то, за її словами, порушення потрібно порівнювати з топ-рейтингом порушень попередніх виборів.

"На першому місці - порушення правил передвиборчої агітації, якщо говорити про всю кампанію загалом. На другому місці - підкуп виборців. На жаль, це явище нікуди не зникло. На третьому місці - порушення з боку виборчих комісій. Ситуація схожа на 2014 рік, тоді як у 2010-2012 роках на першому місці було використання адміністративного ресурсу, а зараз це порушення на 5-6-му місці, хоча адмінресурс локально ще мав місце", - заявила Айвазовська.

Вона також наголосила, що явка в країні в середньому представлена коректно й не демонструє ніякого неприродного росту, який міг би вказувати на якісь фальсифікації.

"Явка на місцевих виборах є природною, і це не вказує на те, що виборці вирішили проігнорувати виборчий процес або вони більш негативно ставляться до політикуму або до свого права голосу", - сказала експерт.

Зараз ви читаєте новину «Спостерігачі назвали ТОП-порушення на місцевих виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути