понеділок, 17 листопада 2008 08:52

На з"їзді "Руху" Тарасюка обматюкали, а вдова Чорновола влізла в бійку

На з"їзді "Руху" Тарасюка обматюкали, а вдова Чорновола влізла в бійку
На XVIII позачерговому з"їзді Народного руху України делегати проголосували за висловлення довіри своєму голові Борису Тарасюку, пише "КоммерсантЪ-Україна".

До порядку денного XVIII позачергового з"їзду НРУ, який проходив в закритому режимі, було внесено два питання: про політичну і економічну ситуацію в Україні і завданнях НРУ в цьому контексті, а також про заходи, пов"язані зі святкуванням 20-ліття партії.

Втім, як відзначає видання, приступити до їх розгляду делегатам так і не вдалося. Незадоволеність в залі викликала виступ мандатної комісії, яка повідомляла про кількість зареєстрованих в залі делегатів.

Представники "опозиційних" обласних організацій НРУ запідозрили членів комісії в підтасовуванні даних, зокрема в тому, що при підрахунку кількості делегатів не були враховані їх представники.

Президія тут же була заблокована, справа ледь не дійшла до бійки. Видання пише, що деякі з учасників розповідали, що, дивлячись на все це, у вдови засновника НРУ В"ячеслава Чорновола Атени Пашко трохи здали нерви - вона намагалася рознімати делегатів в президії, а в якийсь момент закрила очі руками, тільки щоб не бачити те, що відбувається.

"У львівської і тернопільської організацій було своє бачення розвитку подій на з"їзді. Вони блокували трибуну, не давали виступати голові партії, ображали його. Стільки лайки, матюків на свою адресу і на адресу голови партії я ще не чув! Навіть у 1999 році, коли в партії був серйозний розкол, такого не було", - розповів глава рівненської обласної організації Валентин Королюк.

В результаті проведення з"їзду було перерване, а члени ради НРУ зібралися "для пошуку компромісу". Свою роботу з"їзд НРУ продовжив лише через декілька годин.

Радою партії було вирішено поставити на голосування питання про довіру голові НРУ Борису Тарасюку. За інформацією видання, питання було сформульоване таким чином: "Хто проти оголошення недовіри Борису Тарасюку?" За проголосували 172 делегати, проти - один, четверо делегатів утрималися.

"Скільки було проти - не показник, тому що дуже багато хто просто не голосував. Борис Іванович отримав те, що хотів - до наступного звітно-виборного з"їзду, який відбудеться в травні, він може бути спокійний. Але адже він тому так і наполягав, щоб його переобрали сьогодні - побоюється того, як розвиватимуться події"- сказав Ярослав Кендзьор.

<>

Нагадаємо, частина Народного руха України на чолі з головою партії Борисом Тарасюком виступає за співпрацю з БЮТ і прем"єр-міністром Юлією Тимошенко, тоді як три найбільші партійні організації - Івано-Франковськая, Тернопільська і Львівська - підтримують президента Віктора Ющенка, пише proUA.

Зараз ви читаєте новину «На з"їзді "Руху" Тарасюка обматюкали, а вдова Чорновола влізла в бійку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути