пʼятниця, 05 лютого 2016 18:42

На час анексії Криму 90% українських спецслужбовців були агентами ФСБ

На час анексії Криму 90% українських спецслужбовців були агентами ФСБ

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на наступному засіданні оприлюднить розсекречені документи українських служб і відомств щодо анексії Криму Російською Федерацією.

Про це на засіданні комітету заявив голова Сергій Пашинський.

"Наш комітет вирішив розсекретити документи подій лютого 2014 року. На наступному засіданні ми представимо для вивчення документи засідань РНБО, доповіді прикордонників та доповідні даних служби розвідки", - сказав Пашинський

Працівник СБУ заявив, що станом на лютий 2014 року в Криму працювало 2300 штатних працівників. Однак після анексії на материкову частину України повернулися тільки 215 осіб.

"Тобто, 90 відсотків співробітників Служби Безпеки - це були або агенти Федеральної Служби Безпеки, або люди, які їм співчували. Такого інструменту, як захист країни силами СБУ, на час анексії Криму фактично не існувало завдяки діям Януковича, колишнього голови СБУ Якименка та іншим міжнародним злочинцям", - сказав Пашинський.

Станом на 26-27 лютого 2014 року на території Криму було 20 320 українських військовослужбовців. З них на материкову частину України перебазувалися лише 6 тис військовослужбовців, за даними головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

"Особи, які лишилися в Криму, оволодіваючи новою відремонтованою технікою, озброєннями, фактично здали свої службові склади і позиції", - зауважив голова комітету з питань нацбезпеки й оборони.

За фактами дезертирства та здачі національних інтересів, військова прокуратура порушила 19 тисяч кримінальних проваджень, із них 20% майже доведені до кінця.

Зараз ви читаєте новину «На час анексії Криму 90% українських спецслужбовців були агентами ФСБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути