пʼятниця, 17 червня 2016 12:30

На трьох суддів відкрили справи за переслідування автомайданівців

На трьох суддів відкрили справи за переслідування автомайданівців

Вища рада юстиції відкрила дисциплінарні провадження проти трьох київських суддів за переслідування активістів Автомайдану.

Про це повідомляє прес-служба ВСУ.

Справи порушили щодо судді Шевченківського райсуду Анзора Саадулаєва, Оболонського райсуду – Владислава Дев'ятка і Дніпровського райсуду – Нелі Ластовки.

Під час розгляду справ планують з'ясувати законність накладення вказаними суддями щодо учасників Автомайдану у період з листопада 2013 року до квітня 2014 року адміністративних стягнень у вигляді позбавлення права керування всіма видами транспортних засобів.

Крім того, ВРУ відмовилася відкрити дисциплінарну справу проти судді Новобузького райсуду Миколаївської області Наталії Васильченко,яка у жовтні 2012 року вирішила оштрафувати пенсіонерку на 510 грн за заклик не голосувати за Партію регіонів.

У ВРЮ визнали, що суддя допустила порушення. Однак зауважили, що покарати її за це можна було лише протягом 3-х років. Зараз відповідний термін уже сплив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник генпрокурора назвала "такси" в судах

Зараз ви читаєте новину «На трьох суддів відкрили справи за переслідування автомайданівців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути