середа, 18 квітня 2012 18:26

На таксистів, які протестували під Кабміном, вже починають тиснути правоохоронці

На таксистів, які протестували під Кабміном, вже починають тиснути правоохоронці
Фото: gazeta.ua

До одного з організаторів акції протесту таксистів уже приходили правоохоронці.

Так зокрема, до заступника голови ГО "Київський бізнес-клуб" Дениса Садохи близько 16.00 додому прийшов оперативний співробітник Дніпровського РВ УМВС Максим Маржевський і став протиправно вимагати первинну документацію підприємства Садохи для перевірки незрозумілих правопорушень, які могли бути здійснені його контрагентами, розповіли в організації "Спільна справа".

Після того як Садоха відмовився виконувати ці незаконні вимоги, Маржевський пообіцяв, що повернеться з повісткою.

Як пояснив Gazeta.ua лідер організації "Спільна справа" Олександр Данилюк, "це не компетенція оперативників такими речами займатися і не питання оперативників МВС".

"Якби ще податкова прийшла, то можна було зрозуміти. Я думаю, що це залякування", - наголосив він.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Таксисти приїхали до Азарова і пообіцяли влаштувати страйк

"Це в принципі нас не дивує, абсолютно типова поведінка нинішнього режиму, він завжди так реагує на будь-які справи людей захистити свої права", - підкреслив він.

Водночас Данилюк не зміг відповісти, чи це єдиний випадок тиску на учасників акції таксистів, оскільки інші організатори протесту не були ще ні вдома, ні в офісах. Він також переконаний, що такі дії правоохоронців не вплинуть на подальші акції і наміри активістів влаштувати загальнонаціональний страйк: "Це ні на що взагалі не вплине. Є поступальний рух і він буде здійснюватися".

Водночас, Данилюк розповів, що сьогодні вдень під час акції таксистів, даішники намагалися забрати права у деяких учасників, але все обійшлося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксисти погрожують загальнонаціональним страйком

"По-перше, не було жодних  законних підстав для того, щоб складати протокол, забирати права, но і по суті сам характер був абсолютно досить лояльний, тому що автомобілі рухалися з нормальною швидкістю, не зупинялися, хоча могли це зробити. Та найголовніше це те, що фактично була порізана колона на маленькі шматочки по 5-10 автомобілів, через що створити безперервний рух не вдалося. Автомобілі рухалися групами. Таким чином, не було можливості продемонструвати загальну кількість авто під будинком уряду. Хоча насправді кількість автомобілів, які рухалися по проспекту Перемоги до Повітрофлотського перевищують 200 авто. А це була лише одна колона, інша колона формувалася на Арсенальній", - розповів лідер "Спільної справи".

Нагадаємо, що сьогодні під Кабінет міністрів приїхали таксисти, які вимагали захистити їх від монополізації, яку намагається запровадити київська влада. Зокрема, Учасники акції протестували проти пропозицій з реформування ринку таксомоторних перевезень, напрацьованих робочою групою, створеної за участю Київської міськдержадміністрації і Міністерства інфраструктури.

Мітингувальники також наголосили, що якщо на цей мітинг не буде жодної реакції влади, то у травні вони закликатимуть до загальнонаціонального страйку.

Зараз ви читаєте новину «На таксистів, які протестували під Кабміном, вже починають тиснути правоохоронці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути