Ексклюзиви
четвер, 13 лютого 2014 12:45

На страйк в Черкасах вийшли пенсіонери
10

Фото: Ірина Патлатюк

Щойно в Черкасах закінчився перший попереджувальний страйк.

Про це повідомляє Gazeta.ua

Учасники акції приєдналися до протестуючих зі всієї України.

Біля сотні осіб вийшли на Соборону Площу. Більшість з них - пенсіонери.

Водночас на площі - зовсім не багато молоді та людей середнього віку. Однією з причин цього організатори заходи називають проведення страйку на годину раніше від всеукраїнського.

Крім того, до страйку приєдналося біля десятка черкаських підприємств, зокрема це Авторинок, Черкаський бізнес-клуб, Центральний ринок. Також підтримку висловили драмтеатр імені Т. Г. Шевченка, "Юрія-Фарм", а також працівники пологового будинку, тролейбусного парку і водоканалу.

Організатори кажуть, що представники цих підприємств були на зібранні.

Від драмтеатру до присутніх виступив актор Олександр Гуменний.

"У нас затримка по зарплаті - 6 днів. Колектив - невеликий, всього 150 чоловік. Навіть нам ці гроші видати  не можуть. У минулому році, коли не виплачували зарплату два тижні, ми зупинили виставу і розповіли про це глядачам. Після такого розголосу чиновники звернули на нас увагу і знайшли гроші, але запитували, чому не прийшли в їхні кабінети. І ось сьогодні ситуація повторюється. Колективом ми вирішили, що почекаємо ще тиждень. І далі будемо вдаватися до якихось дій", - сказав актор.

Підтримати страйкарів приїхав нардеп від "Батьківщини" Леонід Даценко. У виступі він наголосив, що якщо ситуація в країні не покращиться, то українці вийдуть на вулиці через економічну кризу, бо країна - на грані дефолту.

Від Черкаського бізнес-клубу до страйкарів звернувся Віталій Чепелуха.

"У нас в країні не можливо відкрити свою справу. Тобі не виділяють землю. Ставлять палиці в колеса, коли хочеш взяти в оренду приміщення. Якщо станеться диво і ти почнеш свій бізнес, то позаплановими перевірками і погрозами кримінальних справ ти його або закриєш, або будеш працювати так, як тобі треба говорити. У нас є бізнесмени, які хочуть і можуть працювати, тому ми підтримуємо Майдан і ми підтримуємо страйк", - сказав бізнесмен.

Голова обласного черкаського УДАРу в кінці зібрання анонсував про завтрашній приїзд в Черкаси Віталія Кличка. Зустріч з політиком відбудеться о 17.00 годині.

 

Зараз ви читаєте новину «На страйк в Черкасах вийшли пенсіонери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути